Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zvolenčania túžia po odplate za vlaňajšok

Pred rokom sa postarali o najvyrovnanejšiu štvrťfinálovú sériu. O postupe hokejistov Žiliny vtedy rozhodol až magický duel číslo sedem.

15.03.2018 15:00
Patrik Lušňák Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Teraz je východisková pozícia oboch tímov značne odlišná. Favoritom je Zvolen, ktorý obsadil v základnej časti druhú priečku a počas celého ročníka podával vyrovnané výkony. Žilinčania nedokázali nadviazať na bronz z minulej sezóny a veľmi rýchlo vypadli z boja o popredné priečky. So siedmym miestom v klube nevládne spokojnosť. Pod Dubňom však môžu všetko zachrániť v play off.

„Dá sa povedať, že nám Zvolen celkom pasuje. Samozrejme, čo bolo v základnej časti, už nehrá veľkú rolu. Celá súťaž je zaujímavá, každý dokázal zdolať každého. Vieme, že raz musíme vyhrať aj vo Zvolene, pokúsime sa o to už teraz,“ tvrdí útočník Žiliny Lukáš Handlovský.

Upozorňuje na silu zvolenského útoku a špeciálne vyzdvihne prínos amerického legionára Timothyho Coffmana, najproduktívnej­šieho hráča i najlepšieho strelca základnej časti. „Nastrieľal naozaj veľa gólov (31, pozn.). Treba si na neho dať extra pozor. Netvrdím, že Zvolenčania majú zlú obranu, ale nie je až taká kvalitná ako útok. To sa pokúsime využiť,“ naznačuje Handlovský a k prednostiam svojho tímu s úsmevom dodá: „Jasné, že my máme lepšiu obranu a hádam aj brankára.“

Zverenci Petra Mikulu majú v sezóne vysoké ambície. Vedenie klubu o nich hovorilo už pred štartom ročníka. Na Žilinu si trúfajú, no zároveň ju v žiadnom prípade nepodcenia.

„Máme jej čo vracať a vieme o tom. Máme kvalitnejší tím a pozíciu favorita berieme, ale Žilina na nás vie zahrať. Určite sa nebude opakovať posledný vzájomný zápas, keď sme pod Dubňom prehrali prvú tretinu 0:4 a celkovo 0:5. Po výhre v derby nad Banskou Bystricou sme boli v eufórii a nedali sme si pozor. Neexistuje, aby sme odflákli prvú tretinu ako vtedy,“ zdôrazňuje krídelník Petr Obdržálek.

Zvolen mohol základnú časť i vyhrať, no s druhým miestom pred play off vládne spokojnosť. „Je to dosť dobrá východisková pozícia. Ak zvládneme prvé kolo, aj v semifinále začneme doma. Na všetkých postoch máme vyrovnanejší káder ako súper a malo by sa to prejaviť. Ak bude Coffman pokračovať v doterajších výkonoch, iste rozhodne niektoré zápasy, čo zaváži. Takého hráča potrebujete v každom tíme, sme za neho radi,“ priznáva Obdržálek.

Na čo si musia dať pod Pustým hradom pozor?

„Rozhodne na presilovky súpera. Žilinčania ich majú v závere sezóny veľmi dobré. Prepracovali sa dokonca na prvú priečku v lige. Okrem toho nesmieme tradične rozchytať brankára Tomeka, vie nás vytrápiť,“ dodá Obdržálek.

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #MsHK DOXXbet Žilina