Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nitrania majú veľký cieľ. Outsider chce hrýzť

Vravieva sa, že derby nemá favorita. Vo štvrťfinále by si však ofenzívne ladená Nitra mala bez vážnejších problémov poradiť s Novými Zámkami, ktoré si účasť v play off vybojovali až v poslednom kole. Zhodou okolností práve na nitrianskom ľade.

15.03.2018 13:00
Nitra - Zvolen Foto: ,
Michal Krištof z HK Nitra.
debata

„Pre nás to bol veľmi dôležitý krok. Tento zápas zohrá veľkú rolu aj v play off. Sme po ňom víťazne naladení a hneď do prvého štvrťfinálového stretnutia pôjdeme so snahou vyhrať,“ vysvetľuje útočník Nových Zámkov Róbert Varga. Neskrýva, že jeho tím hral vlastné play off už v závere základnej časti: „Hovorili sme si to už päť zápasov pred koncom a v posledných troch to platilo na sto percent.“

Nitra má podľa neho neodškriepiteľne vyššiu kvalitu. Nové Zámky sa zas spoliehajú najmä na tímovosť a odhodlanosť bojovať. „Najviac pozornosti púta nitrianska ofenzíva a dve výborné presilovkové formácie. Pokúsime sa využiť pozíciu outsidera, zomknúť sa a ukázať, že sme lepší tím,“ ponúka recept na úspech. „Chceme postúpiť, hoci to bude extrémne ťažké. Zatiaľ myslíme len na prvý zápas. Uvedomujeme si, že Nitra bude každým víťazstvom silnejšia a silnejšia.“

Varga verí, že ich vo štvrťfinále potiahne brankár Samuel Baroš. „Odkedy prišiel do tímu, vo veľa zápasoch nám veľmi pomohol. Dokonca si trúfam povedať, že máme lepšieho brankára než Nitra,“ poznamená.

Na rozdiel od Novozámčanov, pre Nitranov nehrá vzájomný súboj z posledného kola vôbec významnú úlohu. Na nevydarený duel už zabudli.

„Začína sa nová súťaž. Sme radi, že sme vyhrali základnú časť, ale všetko čo bolo doteraz, už ide bokom. Posledný zápas nám nevyšiel, asi sme sa uspokojili s prvenstvom v základnej časti. Teraz sa už hrá o veľa – o titul. Stať sa môže čokoľvek, ale my si ideme za svojím cieľom. Máme jediný – nazbierať v play off dvanásť víťazstiev,“ približuje najvyššie ciele útočník Nitry Tomáš Mikúš.

Hoci v Nitre neskrývajú majstrovské ambície, nič nepredbiehajú a plne sa sústreďujú na Nové Zámky. Tie podľa Mikúša hrajú veľmi obetavo – hádžu sa do striel a neustále sa zrážajú.

„Vôbec nie je podstatné, o kom sa hovorí, že je favorit. Treba to ukázať na ľade a vyhrať štyri zápasy. Najprv dva domáce a potom sa pokúsiť uspieť aj u súpera. Až keď to zvládneme, začneme myslieť na ďalších súperov,“ vysvetľuje.

Mikúš sa vrátil do zostavy Nitry po viac než dvojmesačnej pauze až koncom februára. V siedmich zápasoch nazbieral štyri góly a tri asistencie. „Cítim sa super. Som plne pripravený na play off. Veľmi ma teší, že sme spolu s Krištofom a Paulovičom nadviazali na našu dobrú spoluprácu spred môjho zranenia,“ dodáva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #HC Mikron Nové Zámky