Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Disciplinárka začala konanie voči štyrom hráčom za neoprávnený štart

Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) začala disciplinárne konanie voči štyrom hráčom tipsportligových klubov za neoprávnený štart. Ide o štvoricu Boris Sádecký, Marek Hecl, Patrik Bačík (všetci HK Dukla Trenčín) a Pavol Skalický (HC05 Banská Bystrica), ktorá v prebiehajúcej sezóne nastúpila aj za Slovan Bratislava v KHL.

05.03.2018 17:49
Pavol Skalický, Ben Scrivens Foto: ,
Pavol Skalický v drese Slovana pred brankárom Ufy Benom Scrivensom.
debata (2)

„Disciplinárna komisia SZĽH tak rozhodla na základe ustanovení Prestupového poriadku, na základe smernice o podmienkach cezhraničného pôsobenia klubov, na ktorý prestupový poriadok poukazuje, a tiež na základe uznesenia Pro-hokeja z roku 2017, ktorý bez časového obmedzenia určil podmienky striedavého štartu v kluboch extraligy seniorov, čiže aj na sezónu 2016/2017 aj na sezónu 2017/2018,“ píše sa v tlačovej správe SZĽH.

Uznesenie Pro-hokeja z roku 2017 vyhlasuje, že: „Hráči vekovej kategórie senior môžu štartovať len za klub, v ktorom daný hráč odohral prvé majstrovské stretnutie po dni 15. februára.“

Sádecký, Hecl, Bačík a Skalický podľa tohto uznesenia porušili tieto nariadenia, keď po 15. februári nastúpili na súťažný zápas KHL za Slovan a následne aj za kluby v extralige.

„Od prijatia vyššie spomínaného uznesenia Pro-hokejom nedošlo k zmene týchto predpisov a Pro-hokej navyše neinicioval ani zmenu celého uznesenia ani zmenu týchto predpisov. V ostatných súťažiach riadených Slovenským zväzom ľadového hokeja funguje obmedzenie striedavého štartu do 31. januára. Hráč môže po tomto termíne nastúpiť rovnako už len za jeden klub,“ píše sa ďalej v tlačovej správe.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hecl #Pavol Skalický #Patrik Bačik #Boris Sádecký #Disciplinárna komisia SZĽH