Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Michalovce chcú trofej. Finále je pre nás dôležité, priznáva Hančák

Splnili cieľ. Teraz túžia získať trofej pre víťaza prvej ligy. Hokejisti Michaloviec sa vďaka piatkovému víťazstvu 4:3 nad Prešovom v rozhodujúcom piatom súboji semifinále play off prebojovali do finále druhej najvyššej domácej súťaže.

05.03.2018 10:00
Daniel Hančák Foto:
Daniel Hančák v drese Michaloviec.
debata

Zároveň získali miestenku do play out, kde sa spolu so Skalicou (druhý finalista I. ligy), Detvou (posledný tím TL) a jedným z dvojice Nové Zámky, Liptovský Mikuláš pobijú o dve miestenky do Tipsport Ligy.

„Už pred sezónou na nás v klube apelovali, že chcú, aby sme postúpili do baráže. Jasne daný cieľ sme splnili, hoci zápasy s Prešovom boli náročné. Ešte pred začiatkom play out však chceme uspieť v prvoligovom finále,“ potvrdzuje skúsený obranca Daniel Hančák.

Hoci finálová séria nehrá z hľadiska postupových ambícií žiadnu úlohu. V Michalovciach v nej chcú jednoznačne uspieť.

„Túži po tom vedenie, ale aj my všetci. Celú sezónu sme hrali a trénovali, aby sme vyhrali ligu. Je to pre nás dôležité. V baráži sa pokúsime prekvapiť. V rovnakej pozícii v nej bude asi aj Skalica,“ vraví 34-ročný odchovanec Spišskej Novej Vsi, ktorý získal v drese Slovana päť majstrovských titulov.

„Michalovce naposledy vyhrali prvú ligu pred 32 rokmi, vtedy ešte I. slovenskú národnú ligu. Po piatkovom triumfe nad Prešovom sme sa o tom rozprávali. Radi by sme boli znova po rokoch prví. Aj návštevy šli v play off hore,“ naznačuje Hančák.

Finále, hrané na tri víťazné súboje, odštartuje prvými dvoma zápasmi dnes a zajtra od 17.00 na ľade v Skalici. Pred následným play out nemajú Michalovčania prehnané ambície. Na svoje šance sa pozerajú triezvo.

„V klube sa hovorilo o baráži, nie priamo o postupe. Samozrejme, keby sa to podarilo, bolo by to veľké plus. Nevravím dopredu, že tipsportligisti sú favoriti baráže. Uvidíme, ako sa to bude celé vyvíjať. Dosť bude záležať, ako sa k play out postavia ligisti. My sa pokúsime prekvapiť,“ prezrádza Hančák.

Koho z dvojice Liptovský Mikuláš, Nové Zámky by prijal radšej?

„Z hľadiska kvality je to asi jedno. Kvôli cestovaniu by nám však viac pasoval Mikuláš. Do Zámkov to máme poriadne ďaleko,“ dodáva.

debata chyba
Viac na túto tému: #I. hokejová liga #Dukla Michalovce #daniel hančák