Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vrátiť Skalicu tam, kam patrí, sníva Hujsa

K víťazstvu v základnej časti pridali postup do finále prvej ligy. Zabezpečili si tak účasť v play out Tipsport Ligy.

02.03.2018 10:18
HK Skalica Foto: ,
Fanúšikovia HK Skalica.
debata

Hokejisti Skalice uzavreli semifinálovú sériu s Topoľčanmi výhrou 3:0 na ľade súpera a celkovo triumfovali 3:1 na zápasy. Ich finálový súper vzíde z dvojice Michalovce – Prešov (rozhodujúci piaty duel odohrajú dnes o 17.30 v Micha­lovciach).

„Postup do finále bol náš prvý cieľ. Teraz by sme chceli ligu vyhrať. Uvidíme, s čím príde vedenie, čo povie pred zápasmi play out. Bolo by pekné postúpiť do najvyššej súťaže, ale netlačíme sa tam silou-mocou. Keď to vyjde, budeme radi,“ tvrdí skúsený útočník Skalice Martin Hujsa.

Tridsaťosemročný krídelník priznáva, že hoci so spoluhráčmi túži uspieť v prvoligovom finále, jeho zmysel mu uchádza. „V Česku finále prvej ligy ani nehrajú, postupujúce tímy idú priamo do baráže. Odohráme niekoľko zápasov navyše, v ktorých prídeme o sily a niekto sa môže i zraniť. Asi je to zbytočné. Samozrejme, nikto nemôže ísť do zápasov na 50 percent, lebo práve vtedy sa vám zväčša niečo stane,“ vysvetľuje.

Hoci Záhoráci vyhrali základnú časť, divácky boom ako vo vlaňajšom play off (v semifinále až 3000 ľudí) sa zatiaľ nekoná. „Na semifinále prišlo 1700 divákov, ale vo finále čakáme viac. Už by mal byť plný štadión. Na čo iné by sa išli pozrieť, ak nie na finále… Práve kvôli tým, ktorí na zápasy chodia, chceme vyhrať prvú ligu. Okrem toho by sme to radi dokázali sami pre seba, klub aj mesto. Bolo by pekné vrátiť sa tam, kam Skalica patrí,“ naznačuje.

Hoci sú známi ešte len dvaja účastníci play out zo štyroch – Skalica a Detva, Hujsa tvrdí, že výhodu budú mať tipsportligisti.

„Je tam rozdiel a veľký. Stačí sa pozrieť na zostavy a podmienky, aké máme. V prvej lige musíme mať siedmich hráčov do 23 rokov a maximálne troch cudzincov. Hore je to neobmedzené, čo je potom v play out voči nám trochu nefér. Navyše, tímy z najvyššej súťaže majú vyššiu kvalitu. Zažil som to na vlastnej koži vlani v Nových Zámkoch. Takže je v podstate jedno, či tam pribudne Mikuláš alebo Zámky. Navyše, Detva sa na baráž chystá pomaly od začiatku sezóny a jej hra už má hlavu i pätu,“ priznáva dvojnásobný majster Slovenska so Slovanom.

Na ľade bojuje aj s o dvadsať rokov mladšími protihráčmi, no hokej ho stále veľmi baví.

„Zdravíčko slúži, nemám dôvod končiť. Celý život hrám hokej a ešte neviem, čo budem robiť potom. Ešte by som mal aj na extraligu, ale povedal som, že chcem dohrať kariéru v Skalici. Nepotrebujem si už nič dokazovať. Bolo by pekné, keby som si ešte v jej drese zahral najvyššiu súťaž,“ dodáva.

debata chyba
Viac na túto tému: #I. hokejová liga #HK Skalica