Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za päť bodov sa neplatí, usmieval sa po koncerte Miklík

Na ľade bol pri všetkom dôležitom. K víťazstvu 6:3 prispel piatimi bodmi. Michel Miklík bol hlavnou hviezdou nedeľňajšieho súboja 50. kola Tipsport Ligy medzi hokejistami Žiliny a Košíc. Hosťujúci útočník strelil gól a pri ďalších štyroch asistoval.

26.02.2018 18:40
Michel Miklík Foto: ,
Michel Miklík v drese Košíc.
debata

„Päť bodov v jednom zápase som veru ešte v seniorskej kariére nezažil,“ usmeje sa ostrieľaný 35-ročný krídelník. Neskrýva, že mu málo vídaný bodový koncert urobil radosť, no zároveň ho nepreceňuje.

„Teší ma to, ale nie som hráč, ktorý by myslel na svoje body, góly a štatistiky. Trochu sa mi to tam poodrážalo a už to bolo. Najväčšiu radosť mám z víťazstva a troch bodov pre mužstvo, keďže ich v momentálnej situácii veľmi potrebujeme. Do konca základnej časti odohráme už len šesť zápasov a o poradí v tabuľke môže rozhodovať každý bodík. Preto ich musíme pozbierať čo najviac,“ zdôrazňuje odchovanec piešťanského hokeja.

Vicemajster sveta z Helsínk 2012 bol vždy viac kanonier než tvorca hry, o to netradičnejšie sú aj pre neho štyri gólové prihrávky v jednom zápase. „Chalani ma v šatni pochválili, ale platiť do banku nemusím. Taxa je vyčíslená len za hetrik. Za päť bodov nie,“ dodá s úškrnom. Košičania sa v Žiline predstavili ešte bez dvojice Ladislav Nagy, Marek Hovorka, ktorá reprezentovala Slovensko na olympiáde.

„Olympiádu som sledoval. Chlapci začali vynikajúco, víťazstvo nad Rusmi všetkých navnadilo. V prvom zápase podali najlepší výkon. Škoda, že v ďalšom dianí sa im už nedarilo,“ zhodnotil vystúpenie v Pjongčangu účastník predošlých ZOH v Soči.

Košičania si po víťazstve nad Žilinčanmi udržali štvrtú priečku. V nabitej prvej polovici tabuľky ich však od prvej Banskej Bystrice delia len tri body. O poradí na prvých piatich miestach sa tak bude rozhodovať až v samom závere základnej časti.

Michel Miklík. Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
Michel Miklík Michel Miklík.

„Samozrejme, chceme ísť čo najvyššie. Pokúsime sa vydolovať zo zvyšných šiestich stretnutí toľko bodov, koľko sa len bude dať. Ideálne by bolo vyhrať všetky a vstúpiť do play off z prvej pozície. Zdá sa, že to bude veľmi zaujímavé až do posledného kola,“ priznáva Miklík. Pochvaľuje si, že mužstvu sa v ostatnom čase darí. Bez Nagya a Hovorku pozbieralo v štyroch zápasoch jedenásť bodov.

„A s Lacom a Marekom sme ešte silnejší,“ naznačuje a doplní: „Predošlé tri zápasy sme vždy hrali veľmi zodpovedne, dobre zozadu. V Žiline sme k tomu pridali aj góly. Musíme v tom pokračovať, len si zároveň treba dať väčší pozor na zbytočné fauly. Tých sme teraz mali oveľa viac, ako sme si predstavovali.“

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Michel Miklík