Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bystrica našla náhradu za Országha. Je ňou ďalší majster sveta

Michal Handzuš sa vo februári postaví na striedačku hokejistov HC '05 iClinic Banská Bystrica a pomôže realizačnému tímu v čase, keď si hlavný tréner úradujúceho majstra Vladimír Országh bude plniť povinnosti asistenta v reprezentačnom mužstve na ZOH v Pjongčangu.

24.01.2018 08:16
Ramsay Handzuš Foto: ,
Ľubomír Višňovský (zľava), Michal Handzuš a Craig Ramsay na striedačke SR.
debata (3)

„Baranom“ počas jeho absencie pomôže aj úspešný kouč banskobystrickej juniorky a niekdajší tréner slovenskej reprezentácie do 18 rokov Norbert Javorčík. Informovalo o tom stredajšie vydanie denníka Nový Čas.

Vedenie HC'05 pôvodne nechcelo uvoľniť Országha pre potreby národného tímu. Napokon však šéf klubu Juraj Koval súhlasil, že pustí trénera na ZOH za podmienky, že kluby Tipsport Ligy zahlasujú za preloženie štyroch ligových kôl počas zimnej olympiády.

Odhlasovať by to mal vo štvrtok Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Országh si už za seba aj našiel náhradu v čase, keď bude pomáhať reprezentácii v Kórejskej republike.

„Zastupoval by ma môj asistent Rasťo Palov. Tiež by sme zobrali Nora Javorčíka z juniorky a mám prísľub od Miša Handzuša. Pomohol by a odložil si kvôli tomu plánovanú operáciu ruky. Sme veľmi vďační, že nám vyšiel v ústrety,“ uviedol Országh pre Nový Čas.

„Rasťo by mal mať na starosti útočníkov, Noro obrancov a Mišo to, čo robil aj pri reprezentácii. To znamená postrehy smerom k defenzíve i ofenzíve,“ dodal.

O tom, kedy sa Handzuš k realizačnému tímu v Banskej Bystrici pripojí, budú bývalí dlhoroční spoluhráči a kamaráti ešte hovoriť.

„Má zatiaľ svoj program a povinnosti, ale na tie tri zápasy, čo tu nebudem, určite bude pri tíme,“ ubezpečil Országh. V súvislosti s jeho náhradou sa hovorilo aj o Richardovi Zedníkovi, ktorý bol v uplynulej sezóne ako asistent trénera pri historickom titule „baranov“. Napokon ho však neoslovili.

„Rišo má svoj program, čo avizoval už rok dopredu. Chcel si dať pauzu od hokeja, momentálne je s rodinou na Floride. My sme radi už za to, že nám vypomohol dva mesiace v úvode sezóny po tom, ako sme sa rozlúčili s Davom Hunchakom a bol vtedy ochotný. Bola to aj teraz jedna z možností, ale má svoj program a nechceli sme ho už rušiť,“ dodal Országh.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Handzuš #Vladimír Országh #HC 05 Banská Bystrica #Pjongčang 2018