Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nechcený kapitán Jurík: Zvolenu doprajem titul

Hoci na zvolenskom drese nosil kapitánske céčko, jeho vyťaženosť klesala a pravidelne už nastupoval len vo štvrtom útoku. Aj preto sa Lukáš Jurík (35) dohodol s klubom na ukončení zmluvy a v hokejovej Tipsport Lige pokračuje v Nových Zámkoch.

23.01.2018 09:30
Lukáš Jurík Foto: ,
Lukáš Jurík ešte v drese Zvolena.
debata

Zatiaľ za ne odohral dva zápasy a jeho nový tím v oboch uspel. „Chcem si schuti zahrať, pomôcť klubu do play off a sám sebe dokázať, že som hokej hrať nezabudol,“ tvrdí ostrieľaný center.

Priniesli ste Novým Zámkom šťastie?

(smiech) Neviem, či sa dá na to takto pozerať. No som veľmi rád, že sme oba zápasy vyhrali. Boli dôležité. Mišo Novák mi pred príchodom hovoril, že sa trápia. Prídem a vidím, že to ide. Smiali sme sa na tom. Rozhodne to nie je mnou. Je však ľahšie zapadnúť, keď vyhráte zápasy, ako keď sa nedarí.

Hrali ste proti súperom, ktorých ste nutne potrebovali zdolať…

Samozrejme, boli to dva tzv. šesťbodové zápasy. Vďaka plnému počtu bodov sa nám bude celý týždeň ľahšie dýchať. Budeme trénovať a pripravovať sa na piatok vo väčšom pokoji.

S čím ste do Nových Zámkov prišli?

S malou dušičkou. Teší ma, že som dostal na ľade priestor, ktorý mi tréner sľúbil. Posielal ma naň v presilovkách aj oslabeniach. Chcem si schuti zahrať a sám sebe dokázať, že som hokej hrať nezabudol a viem mužstvu pomôcť oveľa viac, než tomu bolo vo Zvolene. Moje výkony by sa mali postupne zlepšovať, ešte sa len zžívam so systémom. Prvé dva dôležité duely sme zvládli, to je dobrý základ.

Prečo ste prišli práve do Nových Zámkov?

V prvom momente som hovoril agentovi, že by som chcel ísť do zahraničia. Niečo už bolo aj na spadnutie. Po posunutí prestupového termínu sa však všetko pribrzdilo, kluby majú viac času na rozmyslenie si posíl. Všade bude aj prestávka a ja som chcel hrať čo najviac, lebo vo Zvolene som predošlý mesiac a pol poriadne nehral. Preto sme začali riešiť Slovensko. Najväčší záujem mali Nové Zámky. Bojujeme o play off a dúfam, že sa nám to podarí. Z domu to nemám ďaleko, len hodinku a pol autom. Takže to bola najlepšia voľba.

V klube sa pravidelne otočí príliš veľa hráčov. Nemali ste obavy? Radili ste sa s niekým?

Nikde to nie je jednoduché. Je pravda, že v Zámkoch je to trochu iné, než inde. Rozoberal som to s Mišom Novákom aj s Marekom Šimkom, ktorý tam bol vlani. Dôraz som však kládol na to, ako to v tíme vyzerá teraz, preto som okrem Miša volal aj Samovi Barošovi. Obaja ma nahovárali, aby som prišiel.

Ako ste zvládli koniec v materskom Zvolene?

Nie je to jednoduché. Okrem troch-štyroch sezón v zahraničí som práve vo Zvolene strávil celý hokejový život. Bolo to pre mňa ťažké obdobie a stále som sa toho úplne nezbavil, hoci sa tým rozhodne nechcem zaťažovať. Snažím sa odovzdať v Zámkoch všetko. O Zvolene je to na dlhšiu debatu a nerád by som to takto začerstva rozoberal. No mrzí ma to.

Keď sa stanete doma nepotrebný, neprijme vás to zvažovať aj koniec kariéry?

Človeku prídu na um aj pochmúrne myšlienky. Veľmi mi pomohla rodina, najmä manželka. Najmä preto som chcel ísť niekam, kde dostanem priestor a vráti sa mi chuť do hokeja.

Viete sa vžiť aj do myšlienok druhej strany, či je to ešte príliš čerstvé?

S klubom sme sa rozišli v dobrom. Nechcem sa v tom vŕtať, no určite sme to mohli vyriešiť inak. Mohli mi to povedať pred sezónou a nemusel som sa celý rok trápiť. Niečo iné mi hovorili a iné sa dialo. To ma mrzí. Inak chápem, že človek nie je večne mladý a aj hokejové trendy sa menia. Prichádzajú noví hráči. Dôležitá je však komunikácia.

Nebudete teraz v play off držať palce Banskej Bystrici?

(smiech) To sa mi ako správnemu Zvolenčanovi nesmie stať. Nikomu zo Zvolena nič nevyčítam, nie som prvý ani posledný. Zostal som v kontakte s chalanmi a myslím si, že mužstvo má na naplnenie najvyšších cieľov. V klube pre to od mája robia všetko. Neberiem to osobne. Pokiaľ ich nechytíme v play off, tak im prajem titul.

Čo hovoríte na obrovskú vyrovnanosť v prvej polovici tabuľky?

Je to netradičné a ľuďom sa to musí páčiť. Zápasy popredných tímov majú dobrú úroveň a keďže takmer vždy ide o šesť bodov, mali by lákať ľudí do hľadiska. Bude zaujímavé sledovať, ako sa to skončí a kto na koho narazí v play off. Netrúfam si odhadnúť, kto získa titul. Podceniť nemôžete nikoho, ani Nové Zámky.

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #Lukáš Jurík #HC Nové Zámky