Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kytnár: Vyskúšali sme si play off. Na debakel sme už zabudli

Od novembrového asociačného termínu prehrali v riadnej hracej dobe len dva zápasy. Vďaka tomu bojujú o čelo tipsportligovej tabuľky.

09.01.2018 10:00
Milan Kytnár Foto: ,
Milan Kytnár z HKM Zvolen.
debata

Vo víkendovom dvojzápase najprv vyhrali v Žiline 3:0 a následne doma podľahli Trenčínu 3:4 po samostatných nájazdoch. Dukla im odskočila na prvom mieste o dva body, Banská Bystrica má na druhej priečke o jeden viac.

„Je výborné, že sa liga takto vyrovnala. Som presvedčený, že v nedeľu si ľudia na našom zimáku prišli na svoje,“ tvrdí Milan Kytnár (28), jedna z opôr hokejistov Zvolena. V súboji s Trenčínom vyrovnával 22 sekúnd pred koncom na 3:3.

Sú pre vás štyri víkendové body dosť?

Samozrejme, boli by sme spokojnejší, keby sme získali šesť bodov. Je to škoda. V tretej tretine nedeľňajšieho súboja sme mali dostatok vyložených príležitostí, aby sme zvíťazili. Napokon sme však boli radi, že sme v závere aspoň vyrovnali a získali bod.

Bolo cítiť, že proti sebe hrajú mužstvá z čela tabuľky?

Som o tom presvedčený. Zápas bol vyrovnaný, hralo sa hore-dole. Obe mužstvá mali šance. Zápasu nič nechýbalo. Nasadením i úrovňou sa to už približovalo hokeju, aký sa hrá v play off. Bolo to agresívne, dohrávali sa súboje, veľa sa korčuľovalo a som presvedčený, že ľudia si prišli na svoje.

Aké náročné bolo odohrať dva zápasy v priebehu dvoch dní?

Vôbec mi to neprekážalo. Veď takto sa bude hrať aj v play off. Vyskúšali sme si to. V tretej tretine aj v predĺžení sme sa cítili veľmi dobre, žiadna extrémna únava sa nedostavila. Vidieť, že nemáme problém s kondíciou.

Zvolenčania Kyle Wharton a Milan Kytnár... Foto: SITA, Jakub Julény
Kyle Wharton, Milan Kytnár, Peter Sojčík Zvolenčania Kyle Wharton a Milan Kytnár zastavujú Petra Sojčíka z Trenčína.

Necítili ste zvýšenú potrebu poriadne si vydýchnuť?

Tradičný jeden deň voľna nám padol dobre, ale myslím si, že úplne stačil. Od utorka sa už pripravujeme na piatok, keď nás čaká ďalší náročný a dôležitý zápas v Košiciach. Dopoludnia som si vyriešil rôzne vybavovačky a popoludní som relaxoval s rodinou.

Prebolela vás už vysoká minulotýždňová prehra 1:8 s Banskou Bystricou?

V tom zápase sme zlyhali. Nič sa nám nedarilo a Banskobystričania dávali góly z každej príležitosti. Aj také zápasy bývajú, takže sme to hodili za hlavu. Do Žiliny sme šli hrať pozorne v obrane s tým, že nejaký gól dáme, čo sa nám podarilo. Zápas s Duklou bol následne veľmi vyrovnaný.

Nemátal debakel o to viac, že ste ho schytali v tradičnom pohronskom derby?

Výsledok 1:8 je strašidelný… Pred Žilinou ho mal každý z nás trochu v podvedomí. Čosi také sa už nesmie opakovať, ak chceme hrať na najvyšších priečkach. Práve v Žiline sa však potvrdilo, že sme psychicky odolní a zvládli sme to.

Vystríhali ste sa navzájom v šatni či na striedačke, aby z toho nebola i desiatka?

Po druhej tretine sme si zdôraznili, že sa pokúsime neinkasovať žiaden gól a vyhrať aspoň záverečnú dvadsaťminútovku. Pripraviť sa tak na sobotňajší duel v Žiline. Ani to nám však nevyšlo. Čím viac sme sa snažili, tým to bolo horšie.

Čo hovoríte na obrovskú vyrovnanosť na čele tabuľky?

Pre ligu je to len a len dobre, že sa takto vyrovnala. Za prvou trojkou je v tesnom závese Nitra a kúsoček za ňou sú aj Košice. Päťka má odstup od súperov, ale aj ostatné tímy majú kvalitu a vedia zahrať veľmi dobre, ako napríklad Žilina proti nám, hoci prehrala. Ako sa budeme blížiť ku koncu sezóny, zápasy budú viac a viac vyrovnané.

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #Milan Kytnár