Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Košiciach sa lúčili s legendou. Drali sa aj slzy, priznal Bartoš

Slzy na krajíčku, na tele zimomriavky a v hlave spomienky na košické časy. Príjemne mrazivé emócie prežíval Peter Bartoš, ktorého vedenie HC Košice slávnostne ocenilo za neobyčajný prínos pre košický hokej. Milú slávnosť, ktorá predchádzala šlágru Tipsport ligy, sledovala prvýkrát v sezóne vypredaná Steel aréna.

29.12.2017 09:20
Bartoš Foto: ,
Manažment HC Košice si uctil bývalého hráča Petra Bartoša.
debata

Pocta Petrovi Bartošovi posunula začiatok zápasu Košíc s Banskou Bystricou o štvrťhodinu, ale diváci neprotestovali. Mohutným skandovaním si uctili martinského rodáka, ktorý po zastávkach v Česku i Amerike zakotvil v Košiciach a napokon za HC odohral počas 11-tich sezón 749 zápasov.

V rámci slávnostného ceremoniálu sledoval po boku manželky Veroniky a piatich detí zostrih svojej košickej kariéry.

„Boli aj zimomriavky, ale tie k tomu patria. Nevedel som si predstaviť, aké pocity to budú, ale teraz ich už poznám. Ťažko sa to opisuje. Zimomriavky i spomienky. Keď išlo to video, tak som si v mysli prehrával celý čas, ktorý som strávil v Košiciach. Spomínal som na dobré i zlé chvíle. Drali sa aj slzy, ale užíval som si to,“ poznamenal.

Do Košíc prišiel pred sezónou 2005/2006. V meste sa usadil a s výnimkou sezóny 2012/2013, ktorú strávil v poľskom Sanoku, bol „oceliarom“ verný po zvyšok kariéry. „Každá sezóna bola pre mňa poučením. Nielen tá úspešná, ale aj nevydarená. A tých 11 košických bolo celkovo perfektných.“

Bartoš oznámil odchod do hokejového dôchodku už pred sezónou 2017/2018. Krátko na to presedlal do pozície trénera a v súčasnosti vedie košické tímy ŠHT 3 a ŠHT 4. Pravidelne navštevuje zápasy seniorského A-mužstva a verí, že Košičania napravia vlaňajšie štvrťfinálové vypadnutie a po troch rokoch si zopakujú majstrovské oslavy.

„Škoda, že nie som mladší. Roky však človek nevráti. Nech si to teraz užijú druhí. Ja sa na nich rád pozerám aj s mojimi deťmi. Fandíme v každom zápase a viem, čo chalani prežívajú. Nie každý zápas sa dá vyhrať, ale ja viem, že vedia hrať hokej. Sezóna sa bude hodnotiť až po poslednom zápase a keď ho vyhráme, bude to super,“ uviedol.

Počas desaťročia v košickej kabíne sa okolo martinského rodáka vystriedali desiatky spoluhráčov. Rozumel si s mnohými, na ľade vytvoril niekoľko efektívnych formácií. Výborne fungovala najmä Bartošova spolupráca s Gabrielom Spilarom a Richardom Jenčíka. Práve za Jenčíkom svieti Bartošove meno v poradí hráčov s najväčším počtom odohraných zápasov za HC Košice. Pohľady oboch ikon košického hokeja sa stretli počas Bartošovho ceremoniálu.

„S Rišom som tu bol od začiatku môjho košického pôsobenia. Vždy sme sa doberali a aj v tej chvíli som vedel, na čo asi myslel. Ja som však rád za všetkých, s ktorými som strávil hokejové chvíle. Ďakujem vedeniu klubu a ľuďom, ktorí ma dotiahli do Košíc. Ďakujem aj manželke, ktorá to so mnou vydržala. A Ďakujem aj vedeniu HC Košice za to, že som si mohol užiť túto slávnosť,“ poznamenal Bartoš.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Bartoš #HC Košice