Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Vrátil sa a majster víťazí. Hokej doma si užívam, vraví Rosandič

Väčšinu minulého ročníka strávil v KHL - v drese Slovana. S Banskou Bystricou následne získal domáci titul. V lete sa rozhodol skúsiť šťastie v ambicióznom Hradci Králové, ale v druhom tíme českej hokejovej extraligy nedostával veľa priestoru.

27.12.2017 18:18
Rosandič Foto: ,
Mislav Rosandič (vpravo) v drese HC´05 iClinic Banská Bystrica.
debata

Aj preto mu dobre padlo, keď ho klub začiatkom decembra uvoľnil na hosťovanie do Banskej Bystrice. „Prišiel som mužstvu pomôcť posunúť sa v tabuľke vyššie. Vyhrávame, takže som spokojný,“ tvrdí Mislav Rosandič (22), bronzový medailista z juniorských MS spred troch rokov.

V utorok ste v šlágri kola zdolali Trenčín 3:2. Bol pre vás zápas s lídrom prestížny?

Vedeli sme, že nás čaká náročný súboj. Prvá tretina bola vyrovnaná, ale od druhej sme boli lepší. V závere nám prialo aj šťastíčko a strelili sme víťazný gól.

V zápase bol jediný vylúčený hráč. Čím to bolo?

Rozhodcovia nasadili takýto meter, my sme sa mu snažili prispôsobiť. Hralo sa tvrdšie, čo mám rád. Pre divákov je to zaujímavejšie, keď má hokej prirodzený spád a nie je príliš kúskovaný.

Aká vládla na štadióne atmosféru v Druhý sviatok vianočný?

Bolo plno a ľudia si prišli na svoje. Videli dobrý hokej a ešte sme aj vyhrali. Padlo nám vhod, že sme mali dva dni voľna a strávili sviatky s blízkymi. Ani na jednom tíme nebolo vidieť, že by mu chýbal tréning. Viem, že vlani to tak nebolo. Je dobré, že vedenie pristúpilo k tejto zmene. Liga sa aj takýmito krokmi posúva vpred. Mišo Handzuš mi vysvetľoval, že v NHL bolo bežné, že mali dva dni voľno, stretli sa a rovno šli do lietadla na zápas.

Mislav Rosandič (vpravo) z HC'05 iClinic... Foto: SITA, Jakub Julény
rosandič Mislav Rosandič (vpravo) z HC'05 iClinic Banská Bystrica vo vianočnom súboji proti Dukle Trenčín.

Už vo štvrtok vás čaká ďalší prestížny duel v Košiciach. Tešíte sa?

Samozrejme. Pred sviatkami sme si povedali, že nás čakajú veľmi dôležité zápasy. Ak ich zvládneme, chytíme sa a môžeme nabrať potrebný smer pre zvyšok sezóny. Pokúsime sa ešte aj o prvé miesto po základnej časti. Veď je za nami ešte len polovica.

Proti Dukle ste po prvý raz od návratu nebodovali. Nezamrzelo to?

Neprekáža mi to. Odkedy som prišiel, prehrali sme len prvý zápas so Zvolenom. Od tej chvíle ťaháme sériu šiestich víťazstiev. To sa na vás nejaké body nalepia, ani neviete ako. Dúfam, že víťazná séria bude čo najdlhšia.

Pomohol vám návrat do Banskej Bystrice?

Prišiel som sem s tým, že mužstvu pomôžem. Pozícia v tabuľke nebola ideálna, ale pomaly sa posúvame vyššie a znižujeme náskok prvého Trenčína. Som rád, že sa mi darí pomáhať mužstvu a moje výkony sú aspoň také ako v minulej sezóne, keď sme vyhrali titul.

Ako dlho by ste mali ostať pod Urpínom?

Do Hradca by som sa mal vrátiť 28. januára. Vždy sa snažím hrať najlepšie bez ohľadu na to, kde som. Budem makať a dúfam, že po návrate dostanem v Hradci väčší priestor. Keď nehráte presilovky ani oslabenia a na ľade strávite sedem či osem minút, veľa vody nenamútite. Na ľad nenaskakujete v pohode, ale v strese s tým, aby ste nič nepokazili. Pomôcť v útoku je v tej situácii náročné. Ak nie tento, hádam na budúci rok dostanem väčšiu šancu ukázať, čo je vo mne.

Na boj o pozíciu ste však zvyknutý…

Stále som mladý hráč a musím o svoju pozíciu bojovať. V každom klube sedí niekto na tribúne alebo naskakuje len ako siedmy obranca. Keď ste to jeden deň vy, na druhý to môže byť úplne inak. Musíte ďalej poctivo trénovať a dokazovať trénerovi, že na to máte.

Ako ste sa v Hradci cítili?

Veľmi dobre. Fanúšikovia sú perfektní, štadión sa na každý zápas krásne zapĺňa. Vládne tam eufória. Odkedy klub postúpil do najvyššej súťaže, každý rok sa posúva o stupienok vyššie. Zatiaľ je druhý. Dúfam, že si aspoň túto pozíciu udrží, kým sa vrátim späť.

Čo hovoríte na výkony Patrika Rybára v bránke?

To, čo predvádza, je úžasné. Nechcem, aby si to prečítal a bol na hruške, ale zápas čo zápas je skvelý a drží celé mužstvo. Pozrite sa na jeho štatistiky, výkony, prípadne aj debut v reprezentácii, kde si udržal čisté konto. Brankársky nesmierne vyspel. Neviem ani opísať, aký je pre mužstvo cenný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC 05 Banská Bystrica #Mislav Rosandič #Tipsport Liga