Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prehrala päť zápasov za sebou. Žilinu bude trénovať majster sveta

Novým trénerom hokejistov MsHK Žilina sa stal 53-ročný Petr Rosol. Rodák zo Znojma vo funkcii vystriedal Stanislava Škorvánka.

30.11.2017 10:20 , aktualizované: 19:09
Žilina Foto: ,
Hokejisti MsHK Doxxbet Žilina majú nového trénera.
debata

Rosol mal viacero ponúk z Talianska, viac ho však zaujala možnosť viesť účastníka najvyššej slovenskej súťaže Tipsport ligy.

„Na Slovensku som ešte nikdy netrénoval, takže to beriem ako výzvu. Viem, že Žilina vôbec nemá zlé mužstvo a má veľký potenciál pre zlepšenie,“ povedal pre hokej.sk majster sveta z roku 1985.

Rosol osobne pozná viacero hráčov zo žilinskej kabíny. „Trénoval som už piatich chalanov, ktorí momentálne pôsobia v Žiline a teda nejdem do úplne neznámeho prostredia,“ uviedol český kouč. Jeho asistentom zostane Andrej Podkonický, ktorý pomáhal i Škorvánkovi.

„Už som s ním sedel takmer dve hodiny a som rád, že má podobné názory ako ja. Hlavne v úvode mi môže veľmi pomôcť z pohľadu spoznania tímu a pomenovania vecí, ktoré nefungovali,“ vyhlásil bronzový medailista zo ZOH 1992 v Albertville.

„Môj vzťah ku Slovensku je veľmi priaznivý, sme predsa Čechoslováci. Ja som nikdy nerozlišoval, či je niekto Čech alebo Slovák. Dokonca vám môžem prezradiť, že keď som si kupoval lístok na vlak do Žiliny, tak som si ho pýtal pri okienku pre vnútroštátne linky. Pani ma upozornila, že idem na Slovensko. Ja to stále nevnímam tak, že by som cestoval do zahraničia. Cítim sa tu ako doma a dúfam, že v Žiline zažijeme pekné obdobie,“ zavŕšil niekdajší kouč českých druholigových klubov Ústí nad Labem a České Budějovice, či asistent trénera v extraligovom Litvínove.

debata chyba
Viac na túto tému: #MsHK DOXXbet Žilina #Tipsport Liga #Petr Rosol