Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bondra: Šatan má pri výbere prioritu, hráčov mu neukradnem

V NHL absolvoval päť prestížnych Zápasov hviezd. Koncom januára si zas vyskúšal pozíciu zostavovateľa tímu pre Zápas hviezd Tipsport Ligy. Bývalý slovenský reprezentačný útočník Peter Bondra (49) bude skladať tím z pozície generálneho manažéra aj na februárový All Star Cup 2018.

29.11.2017 09:00
all star cup Foto: ,
Peter Bondra na prezentácii All Star Cupu 2018.
debata

Strelec zlatého gólu na hokejových MS 2002 v Göteborgu určí štrnásť hráčov, ktorí budú zastupovať slovenskú ligu v súbojoch s výbermi nemeckej DEL, českej extraligy a nadnárodnej EBEL.

O Zápase hviezd

Keďže sa s Rišom Lintnerom dobre poznáme, hneď som mu povedal, že o túto pozíciu mám záujem. Jeho prácu sledujem už dlhšie a snažím sa mu pomôcť, keď môžem. Veľmi sa mi páčil ostatný Zápas hviezd v Poprade, celý jeho koncept. Toto je ešte väčšia motivácia, keďže sa stretnú výbery štyroch rôznych krajín. Pre hráčov to bude zaujímavá výzva, budú sa chcieť ukázať ľuďom.

O výbere hráčov

Herný formát troch proti trom je atraktívny. Musíme zvoliť správny systém, aby sme mali čo najviac puk na našich hokejkách a vedeli využiť veľkosť plochy. Vo výbere musí mať zastúpenie každý klub. Vyberať si budem najmä dobrých korčuliarov, ktorí si vedia udržať puk na hokejke.

O Tipsport Lige

Už dva roky sledujem ligu veľmi pozorne. Odkedy hrá syn Dávid za Poprad, videl som každý jeho zápas – buď naživo alebo prostredníctvom internetu. Takto mám prehľad nie len o Popradčanoch, ale aj o hokejistoch z ostatných tímov. Samozrejme, teraz si budem hráčov všímať ešte oveľa pozornejšie, aby som poskladal čo najlepší tím.

O synovi Dávidovi

Radi spolu rozoberáme zápasy. Vypočuje si môj názor na jeho hru a je zvyknutý aj na kritiku. Hokej ho baví. Som rád, že sa mu aj celkom darí. Do výberu Tipsport Ligy sa asi nedostane (smiech). V lige sú lepší hráči ako on. No do budúcnosti má šancu niekam sa prebojovať. Snaží sa a v niektorých zápasoch potvrdzuje, že hokej hrať vie.

Prezentácia All Star Cupu 2018 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Hostesky na prezentácii All Star Cupu 2018.

O olympijskom výbere

Miro Šatan má pri výbere prioritu (smiech). Žiadneho hráča mu neukradnem. Pre hokejistov bude olympiáda obrovská motivácia. Dúfam, že Miro bude mať šťastnú ruku. Vyberiem si z toho, čo mi nechá. Trúfam si povedať, že v lige máme veľa kvalitných hráčov, ktorí budú v Zápase hviezd efektívni.

O zmenách v slovenskom hokeji

Je dôležité, že to Miro správne naštartoval a hádam to bude fungovať. Je to dlhší proces. Hráčov musíme naučiť nový systém i nový prístup, zároveň zmeniť prístup ľudí okolo tímu k nim. Aby hráči cítili, že sú dôležití a zároveň na ľade zo seba vždy vydali všetko. Zápasy na Nemeckom pohári som nevidel, ale počul som, že chalani hrali veľmi dobre, disciplinovane a obetavo. Teším sa, ako sa to vyvíja.

O Miroslavovi Šatanovi

Radiť pri výbere hráčov mu nechcem, má rozhodne väčší prehľad ako ja. No pýtal sa ma napríklad na Poprad, keďže ten sledujem pravidelne, tak som mu svoj názor povedal. Keďže sa celý rok zdržuje doma na Slovensku, má šancu vidieť každého hráča z domácej súťaže naživo. Je to správne nastavené.

O svojej práci

Väčšinu času trávim vo Washingtone a pred mesiacom som začal pôsobiť v novej funkcii v klube Capitals. Mám viac času, keďže deti sú už mimo domova, tak chodím do práce. Riadim záležitosti okolo bývalých hráčov, aby bola táto komunita aktívna. Vytváram akcie a projekty, ktoré majú charitatívny význam, ale zároveň majú pomôcť klubu. Snažím sa dostať bývalých hráčov na naše zápasy. Robím niečo podobné ako Rišo – spolupracujem so sponzormi. Je to zaujímavý biznis, otvára mi oči, ako vlastne fungujú veľké kluby. Netrénujeme, ale nedávno som odohral zápas svetových a kanadských legiend v Toronte. Zápas bol súčasťou víkendu pri príležitosti uvedenia nových členov Siene slávy NHL.

O Slovákoch v NHL

Počet našich hráčov v NHL je nízky, ale nie je to len o tom, že sme niečo zanedbali či prestali pracovať. Je to realita. Snažím sa na to pozerať z pozitívneho hľadiska. Pár hráčov zobrala KHL. Možno by nehrali priamo NHL, ale aspoň by na farme bojovali o pozíciu v prvom tíme. Je ťažké porovnávať sa so svetom, keď pracujeme len s desaťtisíc hráčmi. Stále robíme zázraky, keď máme každý rok hráča alebo dvoch na drafte. Stále vychováme pár hráčov s potenciálom pre NHL.

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Peter Bondra #Tipsport Liga #All Star Cup 2018