Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keby malo mužstvo viac srdca, sme úplne inde, priznáva Novák

Ťahali veľmi zlú sériu. Prehrali osem z deviatich zápasov a padli na deviatu priečku. Na prestížny súboj proti úradujúcemu majstrovi sa však nachystali najlepšie ako mohli a slávili úspech. Hokejisti Nových Zámkov zdolali v nedeľňajšom stretnutí Tipsport Ligy Banskú Bystricu 2:1 po predĺžení.

27.11.2017 19:50
Artus Salija, Mário Lunter Foto: ,
Artus Salija padá po súboji s Máriom Lunterom z Banskej Bystrice. Nové Zámky však zdolali majstra 2:1 po predĺžení.
debata

Hrdinom bol mladý brankár Frederik Foltán, ktorý odchytal po príchode z Nitry prvý duel v drese Nových Zámkov. Rozhodujúci gól strelil pri hre troch proti trom Eduard Šimun. Zverenci Ladislava Lubinu si napriek cennej výhre v tabuľke nepolepšili a naďalej zaostávajú za Liptovským Mikulášom o jeden bod.

„Pred zápasom sme si hovorili, že sa nám v poslednom období nedarilo ani proti slabším tímom. Banská Bystrica je síce veľmi ťažký súper, ale zároveň najlepší možný, aby sme sa nakopli. Pre nás je dôležité vyhrávať najmä s mužstvami, ktoré sú v tabuľke blízko nás. No aj body proti silným nám môžu psychicky len pomôcť,“ tvrdí skúsený obranca Michal Novák.

Tridsaťpäťročný rodák zo Skalice prišiel do Nových Zámkov zo Zvolena. Predtým pôsobil v Nitre, Košiciach a Trenčíne, zvykol si na boj o popredné priečky. „Prišiel som do mužstva, kde zažívam nové veci. Vedel som, že nebudeme na špici, ale prehry sú veľmi ubíjajúce. Vplývajú na psychiku a výkon ide potom prudko dole, lebo hokej je aj o hlave. Preto sa treba snažiť myslieť pozitívne,“ vysvetľuje Novák.

Hovorí, že hra mužstva nebola v ostatnom období až taká zlá, ako naznačujú výsledky. Zároveň ho však mrzel prístup niektorých hráčov.

„Prekvapilo ma, že v tíme chýbala bojovnosť, ochota hádzať sa do striel. Hráči nie sú takí zlí, ale nebolo tam srdce. V nedeľu sme sa správne vyhecovali a práve bojovnosť slávila úspech. Diváci, ktorí prišli, to ocenili, hoci hokej nebol krásny. Klobúk dole, akú taktiku sme na Banskobystričanov ušili. Výborne sme zahustili stredné pásmo a nepúšťali ich ku nám,“ vrátil sa k výhre nad tímom Vladimíra Országha.

Už pred prvým vhadzovaním cítil, že by to práve proti Banskej Bystrici mohlo vyjsť.

„Bolo to akési iné. Od prípravy na zápas boli všetci pozitívne naladení a verili naordinovanému systému. Vraveli sme si, prinesie to úspech, musíme vyhrať. Podržal nás aj brankár, som prekvapený, s akým pokojom chytal. Fakt sme zahrali dobre a nepustili súpera do veľa šancí,“ dopĺňa Novák.

Hoci sú Nové Zámky v tabuľke momentálne mimo pozícií pre play off, nad barážou nepremýšľajú.

„Vonkoncom nie. Veríme v play off. Tabuľku osobne vôbec nesledujem. Kde sa nachádzame, viem z rozprávania iných. Zároveň si však dokážem po množstve prehier vydedukovať, že na tom teraz nie sme dobre. Snažím sa priniesť do mužstva najmä bojovnosť. Je dôležité pozerať sa najmä na seba a bojovať. Odviesť si svoju robotu. Hokej je síce kolektívny šport, ale keď každý hľadí len na druhého, nič ako mužstvo nedokážete. Každý musí začať od seba. Keby malo toto mužstvo viac srdca, sme úplne inde,“ dodáva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Novák #HC Nové Zámky