Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Uram to má v sebe. Je radosť hrať s ním v útoku, vraví mladík Sukeľ

Na Nemeckom pohári odohral dva zápasy vo farbách seniorskej reprezentácie. Dva štarty v najcennejšom drese si pripísal aj koncom leta v súbojoch s hokejistami Česka.

20.11.2017 19:36
Matúš Sukeľ Foto: ,
Matúš Sukeľ.
debata

Matúš Sukeľ (21) je spolu s Markom Uramom a Martinom Kriškom ťahúňom Liptovského Mikuláša, ktorému sa však v Tipsport Lige nedarí tak, ako by si priali. „Určite máme na to, aby sme sa dostali do osmičky,“ tvrdí bronzový medailista z juniorských MS 2015.

V nedeľu ste po šiestich prehrách konečne vyhrali. Nabudí vás víťazstvo 4:0 v Nových Zámkoch?

Pevne v to veríme. Dôležité je, že sme konečne strelili viac ako jeden či dva góly. S tým sa totiž ťažko vyhráva, proti komukoľvek. Máme dôležité tri body a tešíme sa z toho. Už pomaly myslíme na štvrtok.

Čomu najviac vďačíte za tri body?

Zápas v Nových Zámkoch sme brali ako stretnutie play off. Tak sme sa k nemu aj postavili. Odohrali sme ho dobre a podržal nás brankár Košarišťan. On zohral v zápase veľmi dôležitú úlohu. Hoci výsledok vyzerá jednoznačne, po dvoch tretinách sme viedli 1:0 a pokojne to mohlo byť aj opačne. Domáci mali asi aj viac príležitostí ako my. V tretej časti sme dali rýchly druhý a tretí gól a už sme si to ustrážili.

Vo štvrtok vás čaká súboj s dvadsiatkou, s ktorou ste v úvode sezóny zaváhali. Už ste sa o tomto zápase v kabíne rozprávali?

V nedeľu sme si ešte užili výhru a v pondelok sme mali voľno, takže nie. Dobre však vieme, aký dôležitý zápas to bude. Nesmieme zaváhať a preskočíme v tabuľke Nové Zámky na ôsmej priečke. Bude dôležité maximálne sa na stretnutie sústrediť, na nič sa nespoliehať a ideálne vstúpiť doň skorým gólom. V Piešťanoch sme sa strelecky dlho trápili a vtedy sa hrá s dvadsiatkou­ ťažko.

Prečo je Liptovský Mikuláš tak nízko v tabuľke?

Náš najväčší problém je koncovka. Šesť zápasov za sebou sme nedali viac ako dva góly. Máme výborného brankára, ale efektivita je naša veľká slabina.

Aké sú reálne možnosti kádra?

Určite máme na to, aby sme sa dostali do osmičky a vyhli sa baráži. O tom nepochybujem.

V lige opäť žiari váš spoluhráč, veterán Marek Uram. Čím to je, že aj v 43 rokoch dokáže pravidelne bodovať v lige?

Marek to má jednoducho v sebe. Od malička bol nesmierne produktívny a stále ho hokej baví. Verím, že to s nami ešte nejaký čas potiahne a udrží si svoj vysoký štandard. Je radosť hrať s ním v jednej formácii, rovnako aj s Kikom Kriškom. Verím, že sa nám bude aj naďalej dariť, aby sme pomáhali mužstvu k víťazstvám.

Čo vám dali zápasy za Slovensko na Nemeckom pohári a predtým proti Česku?

Stretnutia za národný tím sú pre mňa vždy nový impulz. Získavam zdravé sebavedomie, ktoré je pre hráčov veľmi dôležité. Každý jeden zápas je pre mňa veľká odmena a česť. Teší ma, že môžem získavať skúsenosti na najvyššej hokejovej úrovni. Páči sa mi systém, ktorým hráme. Celé to ide dobrým smerom.

Ako sa vám pozdáva nový tréner národného tímu Craig Ramsay?

Ramsay je veľmi pozitívny tréner a vytvára skvelú náladu v mužstve. Azda aj preto sme odohrali na Nemeckom pohári výborné zápasy. Každému z nás dáva možnosť zahrať si pod jeho vedením veľa.

Ste spokojný s tým, ako sa vám osobne darí v sezóne?

Vždy to môže byť lepšie. Šancí si vypracujeme veľa, ale dosť ich nevyužijeme. Minulú sezónu sme po celkom dobrom úvode klesali úplne dole, dúfam, že tentoraz to bude iné – budeme sa zlepšovať a prejaví sa to aj v tabuľke.

O čom momentálne snívate?

<Ak>Urobím všetko pre to, aby som sa dostal aj na ďalší turnaj do reprezentácie. Ak to vyjde, zabojujem o to najdôležitejšie, čo nás čaká v tejto sezóne. Olympiádu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MHk 32 Liptovský Mikuláš #Matúš Sukeľ