Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyhrať na ľade majstra je najväčší motív, tvrdí Svitana. V hokejbale má pauzu

Po štyroch sezónach v zahraničí (Irtyš Pavlodar, Cracovia Krakov) sa hokejový útočník Patrik Svitana (29) začiatkom roka vrátil do najvyššej slovenskej súťaže.

06.11.2017 17:53
Patrik Svitana, Patrik Lamper Foto: ,
Útočník Popradu Patrik Svitana v súboji s Patrikom Lamperom z Banskej Bystrice.
debata

V rodnom Poprade patrí k oporám tímu. „Naším zámerom je držať sa v pokojných vodách a utvoriť si čo najlepšiu východiskovú pozíciu pred play off,“ tvrdí.

Poprad vyhral v piatok v Banskej Bystrici na ľade majstra, v nedeľu v Žiline. Ktorý zápas bol náročnejší?

Oba boli náročné, samozrejme. Stretnutie v Žiline sme museli vziať v hlavách zodpovednejšie, keďže sme vedeli, že po ňom nasleduje prestávka a niektorí chalani – legionári – cestovali po zápase domov. Dôležité bolo nastaviť sa tak, aby ešte nemysleli na cestu, ale na súboj, z ktorého sme chceli získať tri body. To sa nám aj podarilo.

V oboch ste strelili víťazný gól. Čo im predchádzalo?

Ťažko povedať… Vyplynuli z hry – a napokon tie góly boli víťazné, čo ma určite teší!

Banskú Bystricu, obhajcu titulu, zdolal Poprad doma i vonku. Viete na ňu zahrať, prípadne sa lepšie motivovať?

Zatiaľ sme len na začiatku ligy, no aktívna bilancia s majstrom je pre nás pozitívna. Domnievam sa, že každý z nás chce v súboji proti Banskej Bystrici vyhrať, lebo nastupujeme proti majstrovi! A to je tá najväčšia motivácia.

Na druhej strane do očí bijú vysoké prehry v Nových Zámkoch (0:5) a najmä u nováčika v Detve (3:7). Ako si vysvetliť kolísavosť výkonov?

Áno, bijú a určite nás to všetkých mrzí. Ak sa však pozrieme na mužstvo Nových Zámkov, domáce zápasy hrá veľmi dobre, má výdatnú podporu skvelých fanúšikov. Zápas u nich sme vôbec nezvládli. A v Detve to platilo obzvlášť! Nemalo by sa to stávať, ale na všetkom pracujeme, aby mužstvo malo svoju tvár a aby podávalo stabilné výkony. Aspoň také, ako v dvoch predchádzajúcich zápasoch.

Na čo si trúfa Poprad v tejto sezóne a na čo aktuálne s osemnástimi bodmi (9+9) jeho najproduktívnej­ší hráč?

Cha, cha. Chceme hrať dobrý hokej srdcom a bojovnosťou. Určite je naším zámerom držať sa v pokojných vodách, mať radosť z hokeja a utvoriť si čo najlepšiu východiskovú pozíciu pred play off. Čo sa týka individuálnych štatistík, veľmi ma tešia. Obrovskú zásluhu na nich majú spoluhráči, za čo im ďakujem.

Povzbudila vás účasť v slovenskej reprezentácii v prípravnom dvojzápase v auguste proti Česku?

Áno, každá nominácia poteší a povzbudí do ďalších bojov – či už v najvyššej súťaži alebo v reprezentácii.

Česku ste dali gól na júnovom svetovom šampionáte v hokejbale i v prípravnom hokejovom stretnutí. Dá sa radosť z nich porovnať?

(so smiechom) Vôbec. Gól v hokejovej reprezentácii bol mojím prvým v kariére a samozrejme ma potešil, ale keď si uvedomím, že v semifinále sme mojím gólom zo samostatného nájazdu zdolali Česko, tak z tohto hokejbalového gólu som mal určite vačšiu radosť. Postúpili sme do finále majstrovstiev sveta a po výhre nad Kanadou sme oslavovali zlatý hetrik!

Patrik Svitana (vľavo) počas hokejbalového... Foto: SITA, Marián Peiger
Patrik Svitana Patrik Svitana (vľavo) počas hokejbalového zápasu s USA.

Stíhate hrať v hokejovej sezóne aj hokejbal?

Momentálne som si dal od hrania pauzu. Vypomáham kežmarským hokejbalistom ako asistent trénera. Aspoň takto podporujem tím a odovzdávam mu nejaké skúsenosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad #Patrik Svitana