Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zápas hviezd získava väčšiu prestíž. Odeje sa do medzinárodného šatu

Po predošlých dvoch All Star víkendoch v Nitre (2016) a Poprade (2017) pripravilo vedenie Tipsport Ligy pre hokejových fanúšikov na Slovensku podstatne atraktívnejšiu akciu. Okrem najlepších hráčov domácej súťaže sa v sobotu 17. februára v Bratislave predstavia aj výbery českej extraligy, nemeckej DEL a rakúskej nadnárodnej EBEL.

13.09.2017 15:25
debata
Šéfovia rakúskej EBEL ligy (Christian... Foto: SITA, Diana Černáková
HOKEJ: All Star 2018 Šéfovia rakúskej EBEL ligy (Christian Feichtinger), slovenskej Tipsport ligy (Richard Lintner), českej Tipsport extraligy (Jozef Řezníček), nemeckej DEL (Gernot Tipcke) sa dohodli na organizovaní Zápasu hviezd 2018.

Myšlienka spojiť dokopy štyri európske súťaže skrsla začiatkom roka v rámci Zápasu hviezd v Poprade, kde sa bol pozrieť aj riaditeľ českej ligy Josef Řezníček. Na zasadaní Hockey Europe počas MS v Kolíne prebehli prvé rokovania a krátko po skončení šampionátu sa zástupcovia všetkých súťaží definitívne dohodli na podobe All Star Cupu 2018.

„V Poprade ma nadchol model podujatia, rýchlosť zápasov i záujem divákov. Vtedy sme si povedali, že práve toto by mohla byť správna cesta. Najprv sme zvažovali vlastný Zápas hviezd, no po spoločnom sedení sme sa priklonili k medzinárodnému projektu. Je to výborná myšlienka. Keď organizujete Zápas hviezd len v domácich podmienkach, časom stratí prestíž. Takto by to mohlo byť pre hráčov lákavejšie,“ naznačuje Řezníček.

Šéf Tipsport Ligy Richard Lintner už minulý týždeň naznačil, že nemal veľký problém presvedčiť svojich partnerov, aby sa prvý ročník uskutočnil v Bratislave, ktorá má vhodnú polohu i dostatočne veľkú arénu.

„Slováci to majú momentálne čerstvo odskúšané. Rakúšania nerobili nič, bolo pre nich ťažké zorganizovať to v rámci nadnárodnej súťaže. My sme mali Winter Classic v Brne a tento atraktívny formát využívajú aj Nemci. Rišo Lintner chcel pokračovať v tom, čo začal a keď sa spojil s nami, jednania boli veľmi rýchle,“ prezradil Řezníček.

Každý výber bude pozostávať z 12 hráčov a 2 brankárov. Hrať sa bude systémom troch na troch, každý s každým na 2 × 15 minút. Vstupenky v hodnote od 15 do 30 eur sú v predaji od včera. Slovenský výber tentoraz nebudú skladať fanúšikovia, ale na starosti ho bude mať Lintner.

„Máme viacero obmedzení, preto bude výber komplikovaný. Očakávam, že päť-šesť najlepších hráčov ligy pôjde do Pjongčangu a chceme mať v mužstve zástupcu každého z desiatich ligových tímov. Preto to bude stáť celé na mne a trénerovi, ktorého určím. Bude zaujímavé postupne odkrývať celý realizačný tím aj nomináciu hráčov,“ naznačil Lintner.

Zároveň prezradil, že hráči pre veľkú vyťaženosť počas turnaja vynechajú populárne súťaže zručností. Vyskúšať si ich tak budú môcť len fanúšikovia vo fanzóne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Lintner #Zápas hviezd #Tipsport Liga