Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veterán Spilar: Chalani mi pomohli, odvďačil som sa gólom

Banská Bystrica a Košice, duo favoritov najvyššej slovenskej hokejovej súťaže, vstúpili do nového ročníka dvoma zápasmi doma. Z plného bodového zisku sa však netešili.

11.09.2017 22:22
Gabriel Spilar Foto:
Skúsený krídelník Gabriel Spilar rozhodol o výhre Liptovského Mikuláša v Košiciach.
debata

Košice po piatkovom chudobnom víťazstve 1:0 nad nováčikom z Detvy v nedeľu podľahli Liptovskému Mikulášu 2:3 po samostatných nájazdoch. O víťazstve hostí rozhodol skúsený krídelník Gabriel Spilar (36), v predchádzajúcich šiestich sezónach hráč Košíc.

Cítili ste sa v Steel Aréne ako doma alebo ako hosť?

S rodnými Košicami ma spája veľa krásnych spomienok a nádherných zážitkov. V nedeľu to však bolo trošku iné, psychicky náročnejšie. Sedel som na striedačke i v kabíne hostí, aktuálne som hráč Liptovského Mikuláša. Bol to môj prvý zápas v tomto ročníku a som rád, že som mužstvu pomohol k víťazstvu. Vzhľadom na to, že som do tímu prišiel minulý týždeň deň pred úvodným zápasom, je to príjemný začiatok. Chvíľu mi trvalo, kým som sa dostal do tempa, no po pár striedaniach to už bolo v poriadku.

Do akého tímu ste prišli?

Do pohodového. Zvykám si rýchlo, väčšinu chalanov poznám, sú tu viacerí skúsení hráči. Verím, že sa naše odhodlanie prejaví aj vo výsledkoch. Aj keď som absolvoval kvalitnú letnú prípravu, pol roka som nehral, no chalani z útoku Marek Uram a Suklík (Matúš Sukeľ, pozn.) mi situáciu uľahčili. Obaja sú šikovní hokejisti, Marekove bohaté skúsenosti a prehľad i Matúšova dravosť sa vhodne dopĺňajú. Verím, že aj ja im pomôžem.

Zodpovedá výsledok dianiu na ľade?

Domáci mali pasáže, v ktorých nás pritlačili, mali aj viac šancí, ale podržal nás brankár. Pozornou hrou v obrane, v ktorej máme mix skúsených hráčov s mladými, sme si vedeli poradiť. Prednosťou nás o niečo starších hráčov je, že korčuľujeme ekonomicky, čo je na veľkom klzisku dôležité. Odolali sme náporu Košíc, ba pri troške šťastia sme mohli vyhrať aj v riadnom hracom čase. Nevyužil som výbornú príležitosť v prečíslení, súperov brankár predviedol vynikajúci zákrok a zlikvidoval aj Marekov nájazd.

Povzbudilo vás, že v piatok nováčik z Detvy Košiciam dlho vzdoroval? Trúfali ste si zaskočiť favorita?

Do Košíc sme cestovali s tým, že bez ohľadu na to, ako hrali s Detvou, chceme bodovať. Sme radi, že nám to aj vyšlo. Určite sme tam nešli ustráchaní, verili sme si. Liga je vyrovnaná, veľké rozdiely medzi mužstvami nie sú. Z vlastnej skúsenosti viem, že v úvode sezóny to majú favoriti ťažšie.

Vedeli ste, ako zakončíte samostatný nájazd?

Pôvodne som zamýšľal urobiť niečo iné, reagoval som na pohyb brankára a zvolil som blafák do forhendovej strany.

Máte otvorenú zmluvu. Čakáte na lepšiu ponuku?

S vedením klubu sme dohodnutí, že ak dostanem výhodnejšiu ponuku, uvoľní ma. Sezóna sa len rozbieha, momentálne som na Liptove, kde chcem ukázať, že mi to ešte hokejovo ide. Ak niečo príde, potom to budem riešiť, ale teraz na to nemyslím.

V minulej sezóne vás sužovali zdravotné problémy. Už ste fit?

Som, zdravotne sa cítim veľmi dobre, dúfam, že to tak bude aj naďalej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Gabriel Spilar #MHk 32 Liptovský Mikuláš