Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tipsport Liga láka na novinky. Upúta Zápas hviezd i Fantasy Liga

Dvaja hlavní rozhodcovia v každom stretnutí, kompletnejšie štatistiky, coaches challenge, nový koncept All Star víkendu, Fantasy Liga a viac Tipsport Ligy na televíznych obrazovkách.

06.09.2017 17:48
Richard Lintner Foto: ,
Richard Lintner.
debata (1)

Nový formát Zápasu hviezd

Dvadsiatypiaty ročník najvyššej hokejovej súťaže, ktorý štartuje prvým kolom už zajtra, prinesie viacero zaujímavých noviniek. Ich cieľom je zatraktívniť ligu, pritiahnuť na tribúny viac fanúšikov a vtiahnuť ich ešte hlbšie do diania.

„Hlavným ťahákom sezóny bude Fantasy Liga. Ide o nesmierne populárny formát, ktorý prinesie fanúšikom množstvo zábavy. Vďaka nemu ešte lepšie spoznajú hráčov, čo zvyšuje atraktivitu prenosov i zápasov. Veľmi sa teším aj na unikátny Zápas hviezd v polovici februára v Bratislave. Okrem nášho sa v ňom predstavia výbery nemeckej DEL, českej extraligy a rakúskej EBEL,“ priblížil šéf súťaže Richard Lintner.

Pokračovať bude súťaž Zlatá prilba o najkrajší gól i Zlatá korčuľa pre najužitočnejšieho hráča play off. Začiatkom júla by sa mal uskutočniť aj druhý ročník Letného kempu pre mladých hokejistov zo sociálne slabších pomerov a chýbať nebudú ani kartičky hokejistov, ktoré mali premiéru počas minulého ročníka.

Okrem RTVS bude zápasy základnej časti – súboje z piatkových a mimoriadnych kôl – vysielať televízia 213, ktorá získala práva aj na duely play out. Tým pádom by sa mal zdvojnásobiť počet priamych prenosov na televíznych obrazovkách. Tipsport Liga okrem toho naďalej pokračuje v spolupráci s internetovou televíziou HUSTE.

„Máme nový disciplinárny poriadok a tréneri získali možnosť vyzvať hlavného rozhodcu, aby si overil gól, ktorý mohol byť neregulérny pre postavenie v bránkovisku alebo bránenie v hre brankárovi. Popri tom bude na každý zápas nominovaná dvojica hlavných arbitrov. Pokračujeme vo výmennom programe rozhodcov s Českom a dohodli sme sa aj s EBEL ligou. Po novom bude videorozhodca kontrolovať všetky góly a asistencie, aby boli štatistiky stopercentné,“ poznamenal Lintner.

Bermudský trojuholník a Winter Classic

Po nepridelení licencie Martinu má Tipsport Liga jedného nováčika. Na extraligovú mapu pribúda Detva.

„Detva je veľmi vzrušujúca akvizícia pre ligu. Vytvára nový hokejový bermudský trojuholník v strede Slovenska – Banská Bystrica, Zvolen, Detva. Prinesie veľmi napäté vzájomné zápasy. V Detve urobili v rámci infraštruktúry veľmi výrazné kroky vpred a tak, verím, že sa tam budú fanúšikovia i médiá cítiť veľmi komfortne,“ naznačil.

Bývalý reprezentačný obranca sa najviac teší na Fantasy Ligu. „Už som sa zaregistroval a vybral som si hráčov pre prvé kolo. Som zvedavý, ako obstojím v konfrontácii s fanúšikmi. Či sa lige rozumiem lepšie ako oni alebo horšie,“ dodal tradične dobre naladený Lintner.

Veľká výzva pre neho je zorganizovanie All Star víkendu v novom formáte. „Uvedomujem si, že v Bratislave sa extraliga nehrá. No ide o nadnárodný projekt, takže sme hľadali miesto geograficky výhodné pre všetky štyri zúčastnené regióny s vhodnou kapacitou. Ak sledujete vývoj našich exhibícií, tak vám musí byť jasné, čo bude nasledovať po Nitre, Poprade a Bratislave. V roku 2019 je na rade Winter Classic,“ prezradil.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Lintner #Tipsport Liga