Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Fanúšikovia MHC Martin nestrácajú vieru. Vypísali petíciu na podporu klubu

Fanúšikovia MHC Martin sa rozhodli vypísať petíciu na internete, ktorou vyzývajú zástupcov mesta Martin k podniknutiu takých krokov, aby miestny klub zostal na tipsportligovej mape aj v nasledujúcich sezónach.

20.06.2017 16:11
MHC Martin, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia MHC Martin na archívnej snímke.
debata

„My, fanúšikovia MHC Martin, svojím podpisom tejto petície vyjadrujeme jednoznačnú podporu a náš spoločný záujem na zachovaní existencie posledného športového klubu hrajúceho za naše mesto najvyššiu celoštátnu súťaž, a to hokejového klubu MHC Martin (ale takisto aj všetkým klubom, ktoré reprezentujú Martin na profesionálnej úrovni). Zároveň týmto vyjadrujeme svoj výslovný súhlas a dávame našim voleným zástupcom v mestskom zastupiteľstve úlohu nájsť spôsob, akým môže v čase nútenej správy vedenie mesta spoločne s poslaneckým zborom a vedením klubu finančne zabezpečiť najnutnejšie potreby klubu, ktoré mu umožnia zotrvanie v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži v ďalších sezónach. Je to verejný záujem nás, tu podpísaných občanov mesta Martin, ako i všetkých fanúšikov MHC Martin!“ uvádza sa pri petícii, ktorú doteraz za necelé tri dni podpísalo približne 450 podporovateľov.

V medzisezónnom období sa tím z Turca opäť dostal do problémov, keď v úvode mája polícia zabavila administratívne dokumenty MHC vrátane počítačov. Dôvodom je podozrenie z nelegálneho účtovníctva za roky 2014 a 2015. To prinútilo akcionára a súčasne riaditeľa klubu Michala Taligu nadobro skončiť.

Mestským poslancom však predstavil nových potenciálnych sponzorov a ich podmienky, za ktorých sú ochotní vstúpiť ako akcionári do súkromného klubu. Noví investori sa chceli ujať iniciatívy v martinskom hokeji, požadovali však, aby sa mesto viac zapájalo do chodu klubu. Mesto Martin však od marca 2016 funguje v režime nútenej správy. Od konca mája je v danej veci ticho, klub neinformuje o príprave na novú sezónu či hráčskom kádri.

debata chyba
Viac na túto tému: #MHC Martin