Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majster stratil svoju veľkú hviezdu. Bacashihua odchádza do Kórey

Jeden z hrdinov hokejovej Banskej Bystrice na ceste za ziskom titulu v uplynulej sezóne Jason Bacashihua je na odchode z majstrovského tímu.

28.05.2017 11:28
Jason Bacashihua Foto: ,
Jason Bacashihua.
debata

Podľa portálu hokejovysvet.sk sa americký gólman nedohodol s vedením klubu na novom kontrakte a bude pôsobiť v Ázijskej lige v kórejskom mužstve High 1 z mesta Gangwon.

„Bolo pre mňa veľmi náročné rozlúčiť sa s Banskou Bystricou. Nechcel som odísť. Chcel som zostať, ale najťažšia časť hrania je obchodná stránka. Ja a manažment sme nevedeli dospieť k dohode o zmluve na budúcu sezónu. Snažili sme sa uzavrieť kontrakt, ktorý by bol výhodný pre obe strany, ale bohužiaľ sa to nepodarilo,“ povedal Bacashihua a dodal:

„Z Banskej Bystrice mám dva roky úžasných spomienok. Mal som možnosť žiť v krásnom meste a stretnúť skvelých ľudí a fanúšikov klubu. Ďakujem organizácii, že mi dala šancu hrať v Banskej Bystrici a byť súčasťou takého skvelého tímu.“

Tridsaťštyriročný Bacashihua dosiahol počas dvoch rokov v drese „baranov“ priemery v úspešnosti zákrokov v základnej časti 92,9 a 92,6 %. V play-off podával ešte lepšie výkony, Banskobystričanov doviedol k premiérovému majstrovskému titulu s úspešnosťou zákrokov 93,4 %.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC 05 Banská Bystrica #Jason Bacashihua