Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zvolen lanári Lašáka. Mráza nahnevali požiadavky niektorých hráčov

Hokejový klub spod Pustého hradu HKM Zvolen sa už svedomito pripravuje na novú sezónu. Podľa prezidenta Dušana Mráza majú v pláne poskladať elitnú päťky zo zahraničných hráčov.

25.05.2017 17:13
Ján Lašák Foto: ,
Ján Lašák v drese Liberca.
debata

„Zatiaľ máme v kádri prevažne slovenských hokejistov. Tých v najbližšom období doplníme o zahraničných, a to takej kvality, že budú hráčmi do prvej päťky. Po dotiahnutí zmluvných podmienok budeme fanúšikov o menách a podrobnostiach okamžite informovať,“ povedal na oficiálnom klubovom webe D. Mráz a prezradil, že je v kontakte aj s odchovancom klubu, skúseným brankárom Jánom Lašákom. „Radi by sme ho videli v štruktúrach nášho klubu,“ informoval.

Prezident HKM Zvolen ďalej priblížil formovanie kádra A-tímu na nový súťažný ročník. „Niektorí hráči nám hneď povedali, že by si radi vyskúšali pôsobenie v niektorej zahraničnej lige. Boli to Puliš, Zuzin, Klhůfek, Mráz a Majdan. Zároveň ale všetci deklarovali, že ak budú hrať aj v ďalšej sezóne na Slovensku, tak len za náš klub. Na základe toho sme našim odchovancom Radovi Pulišovi a Petrovi Zuzinovi oznámili, že na nich budeme čakať do polovičky júla. Ostatní mali čas vyjadriť sa do záveru apríla a koncom uvedeného mesiaca nám napokon prišli návrhy zmluvných podmienok pre hráčov Sama Baroša, Bruna Mráza a Juraja Juríka. Pri ich čítaní som však nechcel veriť vlastným očiam. Zo zvýšených požiadaviek pre novú sezónu som mal dojem, že majstrom Slovenska sa nestala Banská Bystrica, ale Zvolen. Pre zaujímavosť – ani Kamil Brabenec nemal taký príjem, aký žiadali oni,“ referuje Dušan Mráz.

Šéf zvolenského klubu je spokojný s posilami v manažmente. „Najväčšou letnou zmenou je v tomto smere posilnenie manažovania hráčskeho potenciálu. Člen predstavenstva HKM, majster sveta a naša ikona Laco Čierny, je od 1. mája gestorom tejto pozície. Ďalšia hokejová legenda, vicemajster sveta a dlhoročný hráč a kanonier HKM Zvolen Vlasto Plavucha, je v pozícii asistenta športového riaditeľa a je priamo zodpovedný za zostavenie kvalitného mužstva na ďalšiu sezónu,“ pokračoval.

Menoslov hráčov, s ktorými sa vedenie HKM už dohodlo na spolupráci v sezóne 2017/2018 (zdroj: hkmzvolen.sk)
Brankári: Marek Šimko, Boris Babik
Obrancovia: Peter Hraško, Janis Andersons, Michal Ivan, Michal Novák, Tomáš Bokroš, Ján Ťavoda, Adam Drgoň, Lukáš Dubeň
Útočníci: Michal Chovan, Lukáš Jurík, Petr Obdržálek, Martin Ďaloga, Matúš Matis, Peter Šišovský, Matej Síkela, Ivan Jakubík, Viktor Fekiač, Tomáš Török, Miloš Kelemen

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #Ján Lašák #Dušan Mráz