Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín má staronového lídra kabíny. Radivojevič by za Duklu hral aj v I. lige

Branko Radivojevič spojí záver svojej hokejovej kariéry s materským klubom HK Dukla Trenčín. Tridsaťšesťročný útočník sa po troch sezónach v českom extraligovom Liberci vracia na Považie, kde naposledy odohral 12 zápasov na úvod ročníka 2014/2015.

12.05.2017 09:01
debata
zväčšiť Branko Radivojevič v drese Dukly Trenčín v... Foto: SITA, Tomáš Somr
Branko Radivojevič Branko Radivojevič v drese Dukly Trenčín v septembri 2014.

Následne zamieril pod Ještěd a s bielymi tigrami získal vlani majstrovský titul. Tento rok ho už obhájiť nedokázal, jeho tím podľahol vo finále play off brnianskej Komete. Po sérii zvažoval aj koniec kariéry, ale napokon zvíťazila vôľa pokračovať.

„Bol som rozhodnutý, buď koniec, alebo Dukla. Prišiel by som, aj keby hrala v nižšej súťaži,“ pripomenul Radivojevič pre denník Šport trenčianske záchranárske peripetie. Po najhoršej sezóne Dukly v ére jej pôsobenia v najvyššej slovenskej súťaži zaujal pozíciu generálneho manažéra Július Pénzeš, mužstvo trénersky povedie Peter Oremus.

„Uvedomujem si, že prichádzam v náročnej situácii, ale teším sa. Verím novému manažmentu. Dôležité je, aby generálny manažér s trénerom už v najbližších dňoch zložili nové mužstvo, nech sa môžeme dlhodobo spolu pripravovať a vytvoriť dobrú partiu. Dúfam, že hokej v Trenčíne znovu pozdvihneme, pôjdeme novou cestou a prilákame ľudí späť na tribúny,“ naznačil svoje ambície skúsený krídelník, vicemajster sveta z Helsínk 2012 a bronzový z MS 2003.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Branko Radivojevič