Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďatelinka toho veľa nenaspal, jeho spoluhráči stratili hlas

Litre piva i šampanského, mnoho dymu z cigár a krik plný nefalšovanej radosti. Celú sezónu tvrdo makajú. Nič nepodcenia, pred ničím neustúpia.

24.04.2017 15:00
Ivan Ďatelinka Foto: ,
Ivan Ďatelinka.
debata

Pracujú na tom, aby spolu s kamarátmi zo šatne mohli na ľade osláviť titul, ktorý im už nikto nevezme. Šampiónmi Slovenska v sezóne 2016/2017 sa zaslúžene stali hokejisti Banskej Bystrice.

Víťaz základnej časti potvrdil výborné výkony aj v najdôležitejšej časti sezóny – play off. Finále zvládol doslova majstrovsky – dvomi víťazstvami v závere vyraboval domácu baštu Nitry, vedením 3:1 na zápasy ju zložil na kolená a v sobotu víťazstvom 6:2 ukončil dlhoročné čakanie na premiérový triumf.

Bystričania podľa obrancu Ivana Ďatelinku nič nepodcenili, dokonca ani oslavy s Pohárom Vladimíra Dzurillu.

„Po konci série sme spolu s fanúšikmi povymetali miestne bary a ešte nekončíme. Stále vládzeme. Tvrdo sme o titul bojovali pre nás i Banskobystri­čanov. Teraz si to musíme s nimi aj patrične užiť, hoci je to náročné,“ vravel potichu.

Skúsený 34-ročný obranca bol v ostatných dňoch v posteli len minimum času.

„Zo soboty na nedeľu som nespal vôbec, z nedele na pondelok som si oddýchol len na pár hodín. Veľa to však nebolo. Máte šťastie, že ešte mám hlasivky. Niektorým už úplne odišiel hlas. Kričali viac, ako ja. Od nich by ste sa veľa o oslavách titulu veru nedozvedeli,“ smial sa trochu zachrípnutý Ďatelinka.

Pre rodáka z Topoľčian to nebola premiérová radosť z titulu. Pred piatimi rokmi zdvihol nad hlavu víťaznú trofej ako hráč Slovana. Bratislavčania vyhrali rozhodujúci siedmy zápas v Košiciach 1:2 po predĺžení.

„Bolo to iné, ako v sobotu v Bystrici, lebo sme vyhrali doma. So Slovanom sme absolvovali veľmi, veľmi dlhú cestu z Košíc (smiech). V Bystrici to bolo omnoho krajšie. Víťazné pocity sú vždy rovnaké, ale je iné, ak oslavujete úspech s celým štadiónom. Je to niečo, na čo sa nezabúda. Bolo fantastické dokázať to pred domácimi fanúšikmi. Dvakrát zažili sklamanie a museli sa dívať na majstrovskú radosť hostí (najskôr Košíc, potom Nitry, pozn.). Celá Bystrica si trofej zaslúžila,“ dodal Ďatelinka, ktorý včera so spoluhráčmi absolvoval autogramiádu na námestí v Banskej Bystrici.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC 05 Banská Bystrica #Ivan Ďatelinka