Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Handzuš vníma úspechy rovnako, o budúcnosti popremýšľa v lete

Ľad na zimnom štadióne v Banskej Bystrici sa po záverečnom klaksóne piateho finále play-off hokejovej Tipsport ligy 2016/2017 premenil na bujaré peklo.

23.04.2017 05:00
michal handzuš, hc banská bystrica Foto: ,
Michal Handzuš z HC´05 Banská Bystrica s pohárom majstra.
debata (3)

Azda najväčšiu radosť z titulu „baranov“ mal veterán Michal Handzuš. „Všetci ľudia v meste sa zjednotili a pomáhali nám k tomu, aby sme dosiahli na tento vrchol. Bolo to náročné a som rád, že nám to vyšlo a že sme sa dostali tam, kde sme chceli,“ povedal šťastný 40-ročný útočník. Plán o tom, že sa na sklonku hokejového života vráti do rodného mesta mal v hlave dlho. "Vždy som sa túžil na konci kariéry vrátiť domov do Bystrice. Sníval som o tom, že získam s baranmi titul, no ani som si nepredstavoval, že to bude až takéto. Som šťastný a ďakujem Bohu za to, že mi to doprial,“ pokračoval skúsený center.

Domáci hráči prekypovali na ľade blaženosťou a nespútanou veselosťou. „Sú to najkrajšie pocity. Som šťastný za mesto, za fanúšikov, za organizáciu, za ľudí, čo pracovali okolo nás a ktorých na ľade po zápase nebolo vidno, či už to boli maséri alebo manažéri, jednoducho všetci. Za to, že nám to spolu vyšlo, som veľmi rád,“ nechal sa počuť Handzuš.

V jari 2013 sa tešil so Chicagom zo Stanleyho pohára a v roku 2002 bol členom zlatého slovenského tímu na majstrovstvách sveta v roku 2002 vo švédskom Göteborgu. Teraz sa premiérovo teší zo zisku Pohára Vladimíra Dzurillu. "Emócie sú vždy rovnaké, či už človek vyhrá Stanleyho pohár, majstrovstvá sveta alebo domácu ligu. Každý sa teší najviac ako môže. Makali sme, sme kolektív a tím, jeden pre druhého sme sa obetovali, takže emócie sú najkrajšie. Keď opadnú, tak si možno spravím nejakú hierarchiu, ale momentálne je pre mňa najdôležitejšie, že som titul vyhral doma a pred vlastnými fanúšikmi. Som za to vďačný,“ nechal sa počuť bezprostredne po rozhodujúcom piatom stretnutí Handzuš.

Jeden z najskúsenejších hráčov v drese Banskej Bystrice sa obzrel za víťaznou finálovou sériou, v ktorej zdolali barani Nitru pomerne jednoznačne. "Rozhodujúce boli duely pod Zoborom a naše závery v nich. Síce sme nakoniec triumfovali 4:1 na zápasy, ale určite to nebolo také jednoduché, ako vyplýva z výsledku. Nitra nás tlačila aj v súbojoch na našom ľade. Mali sme aj viac šťastia oproti súperovi a aj to zavážilo,“ zamyslel sa Handzuš, ktorý za baranov neodohral kompletnú sezónu.

„Na ľad som sa dostal až v marci. Nebolo príjemné nabehnúť do ligy v januári a hneď dostať trest. Nie som hrdý na to, čo som spravil, no je to, bohužiaľ tak, ako to je. Som rád, že Hričina hrá a je v poriadku. Chalani hrali super celú sezónu a myslím si, že tento triumf patrí najviac im, lebo ju odohrali celú. Vyhrali základnú časť, zabezpečili nám do vyraďovacej časti vždy začiatok na domácom ľade, čo bolo veľmi dôležité. V play-off sme boli koncentrovaní. Aj keď nám niektoré zápasy nevyšli, išli sme za víťazstvom,“ pokračoval.

Novinári boli po ukončení hokejovej sezóny na Slovensku zvedavý aj na to, či bude Handzuš pokračovať v kariére aj v nasledujúcom ročníku. "O budúcnosti sa budem rozhodovať v lete podľa toho, ako sa bude cítiť telo. Hrám zatiaľ preto, lebo ma to baví. Titul bol určite veľká motivácia, ale nebol to dôvod, prečo som sa vrátil. V lete o všetkom popremýšľam a rozhodnem sa. Síce som hral túto sezónu len krátko, no telo to cíti,“ nechal si pootvorené dvere do budúcnosti jeden z najväčších hráčov hokejovej histórie Slovenska.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Handzuš #HC 05 Banská Bystrica