Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nič nie je stratené, veria v Nitre

Dve nezvládnuté koncovky im výrazne skomplikovali pozíciu. Na obhájenie titulu musia odvrátiť dva mečbaly súpera a vyhrať tri zápasy za sebou.

22.04.2017 06:00
Marek Slovák Foto: ,
Marek Slovák.
debata (2)

Hokejisti Nitry sa dostali po úvodných dvoch súbojoch na ľade Banskej Bystrice vďaka jednému víťazstvu do výhody. Doma ju však vôbec nevyužili, oba dobre rozohraté zápasy prehrali a v sérii povolili súperovi náskok 3:1. Piaty finálový duel odohrajú v sobotu od 18.00 na ľade Banskej Bystrice, ktorá sa v prípade víťazstva bude tešiť z premiérového titulu.

„Vo štvrtok večer nás druhý zbabraný záver za sebou veru poriadne hneval, ale od piatka už myslíme len na piaty súboj. To, čo sa udialo, sme už z hláv vytesnili. Súper má teraz v sérii navrch, ale ešte sa nič neskončilo a my sa nevzdávame. Už len kvôli našim divákom musíme vrátiť sériu späť do Nitry. Sme na to dostatočne mentálne silní,“ burcuje Marek Slovák, jeden z lídrov Nitry.

Objajcovia titulu prehrali v stredu i vo štvrtok zhodne gólom v poslednej minúte riadneho hracieho času. V treťom súboji najprv šesť minút pred koncom vyrovnal Skalický na 2:2 a 21 sekúnd pred klaksónom umlčal zaplnené tribúny Higgs. O deň neskôr bola koncovka pre domácich ešte nepríjemnejšia. Banskobystričania našli recept na Hartzella po prvý raz až 90 sekúnd pred koncom vďaka Kafkovi a o 33 sekúnd pridal víťazný gól kapitán Surový.

„Oni otočili ostatné dva zápasy v posledných minútach, my zase veríme, že otočíme celú sériu v jej posledných zápasoch. Pre sebavedomie je dobré, že v Banskej Bystrici sme už raz vyhrali. Ešte dôležitejšie však je, že sme si počas všetkých štyroch stretnutí dokázali, že so súperom môžeme hrať vyrovnaný hokej. Doma sme boli väčšinu času aj lepší, no Banskobystričania nás zlomili tým, že hrali v oboch prípadoch 60 minút,“ dodáva Slovák.

V treťom zápase mohol práve on v tretej tretine za stavu 2:1 rozhodnúť, ale nájazd zoči-voči Bacashihuovi nepremenil. „V počte šancí veru problém nemáme. Len ich musíme viac premeniť. Vo finále mi to veru nepadá. Azda sa to konečne zlomí. Veľmi chcem pomôcť mužstvu gólmi,“ hovorí center prvého útoku a zároveň pochváli brankárov na oboch stranách: „Sú výraznými oporami mužstiev. My sme v zakončení málo razantní, čo nás stálo dva zápasy.“

Banskobystričania sú momentálne na koni a fanúšikovia od nich očakávajú, že doma ukončia sezónu. Zverenci Vladimíra Országha však brzdia prílišný optimizmus. Dobre si uvedomujú, že doterajšie finálové stretnutia boli vyrovnané. „Je fantastické, keď zlomíte dva finálové zápasy vo svoj prospech v záverečnej minúte. No nič to neznamená. Aby sme mali dôvod tešiť sa, musíme vyhrať ešte jeden zápas. Do Nitry sa, pochopiteľne, vraciať nechceme, ale musíme sa na piaty zápas veľmi zodpovedne pripraviť,“ avizuje Tomáš Surový.

Veľkou mierou sa pod štvrtkové víťazstvo podpísal brankár Nathan Lawson, ktorý dostal šancu od prvej minúty len po druhý raz v play off. „V prvej polovici sme mali veľa vylúčených. V kľúčových momentoch nás podržal Lawson,“ pochválil kanadského brankára Országh a pokračoval: „V závere sme šli víťazstvu naproti, tlačili sa do bránky a v závere sa k nám priklonilo aj šťastie.“

Prípadný šiesty duel by oba tímy odohrali v pondelok o 18.00 v Nitre a siedmy o dva dni neskôr v Banskej Bystrici.

2 debata chyba