Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Uspeje Banská Bystrica v nitrianskom pekle?

Pred nasledujúcimi dvoma finálovými zápasmi - v stredu a vo štvrtok od 18.00 v Nitre - je situácia v hokejovom vyvrcholení Tipsport Ligy vyrovnaná.

19.04.2017 11:00
HK Nitra Foto: ,
Fanúšikovia HK Nitra.
debata

Víťaz základnej časti z Banskej Bystrice nesplnil cieľ, ktorý si pred domácimi stretnutiami stanovil. Hoci v sobotu vstúpil do série proti Nitre hladkým víťazstvom 4:1, na druhý deň sa radoval z výhry jeho súper po výsledku 4:3.

„Videl som obe stretnutia v Banskej Bystrici a musím pochváliť fanúšikov oboch táborov. Bola to pravá finálová atmosféra, ktorá sa dá očakávať aj v Nitre. Tam bude Vlada Országha a jeho chlapcov čakať peklo,“ predpovedá bývalý útočník Dušan Pašek. „Páči sa mi, keď zápal hráčov aj divákov je na správnej hladine. Mám pocit, že sa liga zlepšuje a približuje sa k úrovni spred pár rokov, keď boli zápasy play off pravidelne vypredané.“

Vrchol extraligovej sezóny spĺňa aj prísnejšie kritériá. Nechýbajú v ňom pohľadné akcie, pekné zákroky brankárov, taktické manévre, veľké nasadenie a búrlivé emócie na ľade i v hľadisku. Súboje v Bystrici sa pozdávali aj majstrovi sveta z Göteborgu 2002 Rastislavovi Pavlikovskému.

„Veľmi sa mi páčili úvodné dva duely, obe mužstvá presvedčili, že sú hodné bojovať o titul. Zápasy boli vyrovnané, stav 1:1 je spravodlivý. Ukazuje, že rozdiel v kvalite medzi Bystricou a Nitrou nie je veľký. V play off rozhodujú chybičky a vo finále to platí dvojnásobne. Uspeje ten, kto bude zodpovednejší. Mužstvá ukázali čo-to zo svojho umenia, ale aj viacero chýb, na ktorých odstránení musia zapracovať,“ vraví.

Obhajca je po víkendovom začiatku bojov o Pohár Vladimíra Dzurillu spokojnejší. Po vlažnom výkone a prehre sa zlepšil, predviedol odlišný výkon a vyrovnal stav série. Podľa Pašeka sa môže niečo podobné zopakovať aj na ľade Nitry.

„Hráči oboch mužstiev nerobia zo stavu 1:1 žiadnu vedu, lebo nič nerieši. Nitrania vedia, že výhra na ľade súpera zatiaľ veľa neznamená, Bystrica sa prehrou veľmi nezaťažuje a nepodlieha panike. Obaja súperi vedia, že sú veľmi vyrovnaní, stať sa môže hocičo. Myslím si, že séria bude ešte dlhá. Neprekvapilo by ma, keby sa finále vrátilo pod Urpín za stavu 2:2,“ zamyslel sa trojnásobný slovenský šampión.

Pavlikovský si myslí, že Nitra bude mať doma psychickú výhodu, pretože naplnila stanovený zámer aspoň raz v Bystrici uspieť. Ako dlho bude trvať a ktorým smerom sa finále uberie, si netrúfa povedať.

„Nitra je spokojná, ale musí zostať ostražitá, lebo podobné ambície má pod Zoborom aj ich súper. Obhajca titulu sa bude môcť spoľahnúť aj na fanúšikov, ktorých je poriadne počuť, podobne ako tých banskobystrických. Všetko je stále otvorené, som zvedavý, ako sa to vyvinie. Podľa prvých dvoch stretnutí by som tipoval, že séria zostane vyrovnaná aj po zápasoch v Nitre. Je to však boj o titul, stať sa môže hocičo,“ dodáva 40-ročný bývalý útočník.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #play off extraligy