Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Máme psychickú výhodu, vraví Nitran Krištof

Úvodné stretnutia ukázali vyrovnanosť oboch mužstiev. Dve najlepšie mužstvá po základnej časti minulý víkend napísali prvé dejstvá finále Tipsport Ligy v sezóne 2016/2017.

18.04.2017 10:00
Michal Krištof Foto: ,
Hráč HC´05 Tomáš Zigo (vpravo) a hráč HK Nitra Michal Krištof (vľavo).
debata

Víťaz dlhodobej časti z Banskej Bystrice v sobotu zdolal málo efektívnu Nitru 4:1, v nedeľu sa však garde obrátilo. Obhajca trofeje si po víťazstve 4:3 vezie spod Urpína sľubný stav 1:1 na zápasy.

"Do každého zápasu ideme s tým, že chceme vyhrať. Na druhej strane – na ľade Bystrice sa nevyhráva často, takže sme s vyrovnaným stavom veľmi spokojní. Máme vďaka tomu psychickú výhodu. Je škoda, že sme nedokázali v prvom dueli využiť naše šance. Treba však priznať, že súper bol lepší,” vrátil sa k sobote útočník Nitry Michal Krištof.

Nitrania hodili nevydarený vstup do bojov o Pohár Vladimíra Dzurillu za hlavu a na Veľkonočnú nedeľu pripravili domácim studenú záverečnú sprchu. V 58. minúte presne trafil Marek Tvrdoň a hostia svoj cenný skalp uhájili až do záverečnej sirény.

"Trochu nás rozhodil neuznaný gól v druhej tretine, ale nakoniec sme to zvládli. Presný zásah v závere súpera schladil, nemal dostatok času na odpoveď. Bolo to vybojované víťazstvo, poriadne sme sa z toho tešili. Verím, že na to nadviažeme pred najlepšími fanúšikmi na Slovensku. Radi by sme vo víťaznej sérii pokračovali aj doma a vrátili sa na ľad súpera s vedením 3:1,” vravel Krištof.

Bystrica dokázala svoje domáce prostredie využiť len na 50 percent. Obranca Michal Sersen však verí, že domáca prehra zverencov Vladimíra Országha nezastaví v ceste za historicky prvým titulom majstra Slovenska.

"Chceli sme byť úspešní v oboch stretnutiach, ale v nedeľu nám to bohužiaľ nevyšlo. Nechýbalo veľa k tomu, aby sme viedli v sérii 2:0. Krátko pred víťazným gólom Nitry sme spálili veľkú príležitosť a tým sa pravdepodobne pripravili o sľubné vedenie. Bolo to vyrovnané, rozhodli detaily. Nitra bola o čosi aktívnejšia a svoju šancu premenila,” povedal Sersen.

Tridsaťjedenročný bek, ktorý si po vypadnutí Slovana v základnej časti Kontinentálnej hokejovej ligy predĺžil sezónu v Bystrici, chce Nitre vrátiť požičané. Príkladom podľa Sersena má byť prvý zápas finálovej série, ktorá má rovnakých aktérov ako minulý rok.

"Všetko je stále otvorené a vyrovnané. Verím, že sa nám podarí napodobniť ich počin a vyhráme v Nitre minimálne jeden duel. Nehrali sme zle, ale urobili sme viacero chýb a dostali z nich nešťastné góly. Nie je čas na vymýšľanie nových vecí, je dôležité držať sa taktických pokynov. Musíme zapracovať na odstránení chýb. Treba sa odraziť od úvodného súboja, lebo v ňom sme boli viac aktívni a jazdili sme po ľade hore-dole,” dodáva Sersen.

Najbližšie dva zápasy sú na programe v stredu a vo štvrtok zhodne od 18.00. Prenosy vysiela RTVS. Vybojuje si jedno z mužstiev dva mečbaly alebo sa séria po štyroch súbojoch začne po tretí raz odznova?

debata chyba