Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Rosandič: Patrilo by sa pridať zlato. Mezei: Rozhodnúť by mohol Kutálek

Pred dvoma rokmi bol jedným z hrdinov semifinálovej série s Nitrou. Vtedy ešte len 20-ročný hokejový obranca Mislav Rosandič vymyslel v predĺžení siedmeho zápasu u súpera parádnu akciu, po ktorej strelil Milan Kytnár víťazný gól. Teraz je pripravený prispieť k zisku prvého titulu pre klub.

15.04.2017 10:48
Mislav Rosandič Foto: ,
Mislav Rosandič.
debata

V čom je káder Banskej Bystrice silnejší než pred rokom?
Nechcem porovnávať, či je silnejší alebo nie. Je výrazne zmenený. Aj vlani mala Banská Bystrica svoju kvalitu, ale vo finále jej to nevyšlo. Možno Nitra viac túžila po úspechu… Obe mužstvá sa obmenili, ale veľa vecí ostalo rovnakých. Nitrania majú stále veľkú kvalitu v ofenzíve, my sme naďalej verní nepríjemnému fyzickému štýlu.

Na koho z nitrianskych útočníkov si musíte dať najväčší pozor?
Všetky formácie súpera majú svoju kvalitu, treba si dať na ne pozor. Oproti vlaňajšku sú jeho útoky vyrovnanejšie. Vynikajúci sú Slovák, Macík a najmä legionári.

Kto by mohol rozhodnúť finálovú sériu?
Netrúfam si povedať, kto bude hrdina. Kľúčovú úlohu môžu zohrať brankári. Preto dúfam, že náš bude úspešnejší a na konci spokojnejší.

Potešil vás posun štartu finálovej série, vďaka čomu sa nebude hrať na Veľkonočný pondelok?
Som rád, že začíname tento týždeň. Myslel som si, že to bude ešte o čosi skôr. Či hráme v sobotu alebo v pondelok, na tom nezáleží. Finále je pre mňa sviatok, takže by som nemal problém, ani keby sa hralo na Vianoce.

Prečo by mala Banská Bystrica získať titul?
Zaslúžime si ho za to, ako sme makali celú sezónu a za víťazstvo v základnej časti. Tri roky hráme atraktívny hokej na vysokej úrovni a už by sa patrilo získať aj zlatú medailu. Na tretí pokus by sme to mali zvládnuť.

Vo štvrťfinále aj v semifinále padalo veľa gólov. Môžu sa diváci tešiť na gólové hody aj vo finále?
Skôr očakávam vyrovnané zápasy s menším počtom gólov. Bude sa tvrdo bojovať o každý meter ľadu.

Finále by mohol rozhodnúť Kutálek

Potešilo ho, že finálová séria štartuje o dva dni skôr. V pondelok totiž plánuje zasvätiť jedenapolročného syna do veľkonočných zvyklostí. „Azda sa mi to podarí zladiť s tréningom. Dlhšie prestávky totiž nerobia mužstvu dobre,“ tvrdí kapitán hokejistov Nitry Branislav Mezei (36).

Vo štvrťfinále aj v semifinále ste vyhrali jednoznačne 4:0 na zápasy. Pripravili vás tieto série na Banskú Bystricu?
Finále bude, samozrejme, o niečom inom. Banská Bystrica má kvalitnejší tím než naši predošlí súperi. Skončila prvá po základnej časti a to nebýva nikdy náhoda. Musíme pridať a zlepšiť rôzne detaily. Mali sme dosť veľa vylúčených a Bystrica má veľmi dobré presilové hry. Dôležité bude dohrávať súboje a nestrácať puky okolo modrých čiar.

Branislav Mezei sa predstavil v drese Nitry. Foto: SITA, Martin Havran
Branislav Mezei Branislav Mezei sa predstavil v drese Nitry.

V čom bude finále iné než pred rokom?
Veľký rozdiel je v tom, že doma začína súper. Musíme sa preorientovať na menšiu plochu a pokúsiť sa uhrať dobrý výsledok minimálne v jednom zápase. Bystrica je vďaka triumfu v základnej časti mierny favorit. My ideme do série s pokorou, ale zároveň s dôverou vo vlastné kvality.

V čom je najväčšia sila súpera?
Výborne dodržiava taktiku a má štyri vyrovnané päťky, ktoré v prípade výpadkov vie doplniť o ďalších kvalitných hráčov.

Na koho z útočníkov súpera si treba dať najväčší pozor?
Ťažko si vybrať. Počas základnej časti sa najviac darilo Surovému s Hickmottom, no všetky formácie sú nabité. Veď vo štvrtej päťke majú dvoch adeptov na reprezentáciu, ktorí chodili na akcie počas sezóny. V tom je najväčší rozdiel oproti štvrťfinále a semifinále.

Kto by mohol rozhodnúť finále?
Pred rokom bol naším žolíkom Tibor Kutálek. Zatiaľ sa mu v play off nejako extra nedarí. Strelil len jeden gól. Uvidíme, či to nebude znova on…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mislav Rosandič