Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lintner bude prehodnocovať spoluprácu s prvou ligou

Hokejovú Tipsport ligu čakajú už len záverečné finálové súboje v play-off. V utorok sa skončilo aj play-out, ktoré rozhodlo o tom, kto sa v budúcej sezóne predstaví v najvyššej súťaži.

13.04.2017 09:36
Tipsport, Richard Lintner, Foto: ,
Richard Lintner.
debata

Napokon sa podľa papierových predpokladov zachránili obaja účastníci najvyššej súťaže 2016/2017. MHK 32 Liptovský Mikuláš suverénne ovládol celú skupinu. Na druhom mieste skončili hokejisti Dukly Trenčín, tí sa definitívne udržali medzi elitou až po víťazstve v poslednom kole nad Detvou. Víťazovi prvej ligy spod Poľany a druhému prvoligistovi Skalici sa tak nepodarilo postúpiť.

Riaditeľa riadiaceho orgánu najvyššej súťaže Pro-Hokej Richarda Lintnera teší, že súboje o Tipsport ligu boli napínavé a lákali aj divákov. „Po športovej stránke som spokojný s hokejovou kvalitou aj s napínavým a vyrovnaným priebehom. Samozrejme, aj s tým spojeným diváckym záujmom. Tento formát sme priniesli do Tipsport ligy v záujme vytvorenia atraktívnej konfrontácie medzi najúspešnejším prvoligistami s dvojicou tipsportligistov, ktorá sa neprebojovala do play-off. Je v celku zrejmé, že v rámci atraktivity predstavujú zápasy play-out veľmi hodnotné divadlo, najmä pre fanúšikov prvoligových klubov.“

Lintner však nie je spokojný s tým, čo sa dialo mimo ľadu. „Tento formát vnímame ako gesto, ktoré sme spravili smerom k prvej lige. O to viac nás potom prekvapuje, ak práve prvoligista vytváraním negatívnych káuz play-out poškodzuje a tým kazí aj imidž Tipsport ligy. Budeme preto zvažovať, či budeme v takej úzkej spolupráci s prvou ligou za takýchto okolností aj ďalej spolupracovať,“ naráža riaditeľ Pro-Hokeja na správanie šéfa klubu HC 07 Orin Detva Róberta Ľuptáka po domácom víťazstve nad Trenčínom, keď verbálne urážal hráčov aj klub.

Pred samotnou finálovou sériou sa vyskytli ďalšie veci, ktoré sa neodohrávajú na ľade medzi hráčmi. Nitrania požiadali o delegovanie zahraničných rozhodcov na finálové súboje, ich návrh podporil aj druhý finalista z Banskej Bystrice. „Momentálne zisťujem ekonomické a logistické možnosti. Zároveň analyzujem dlhodobejšie dôsledky takéhoto prípadného kroku, ktorý by sme z našej strany skôr vnímali ako snahu o zaujímavý mix na úrovni rozhodcov vo finále play-off. Ten by v konečnom dôsledku mohol byť pre nás a aj pre našich rozhodcov poučný,“ vyjadril sa Richard Lintner.

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Lintner #I. liga