Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pénzeš po záchrane Dukly: Venujeme ju Jankovi Kobezdovi

Všetko alebo nič. Také boli vyhliadky Dukly Trenčín pred posledným zápasom play-out Tipsport ligy 2016/2017 doma proti Detve.

12.04.2017 13:24
Július Pénzeš, Dukla Trenčín Foto: ,
Tréner Trenčína Július Pénzeš sa raduje z víťazstva nad Detvou.
debata

„Vojaci“ potrebovali na záchranu medzi elitou akékoľvek víťazstvo, prehra by ich premiérovo v ére samostatnosti poslala do nižšej súťaže. Dukla záchranárske práce zvládla, Detvu zdolala 4:0 a teší sa z tipsportligovej miestenky aj na nasledujúcu sezónu.

"Bolo to veľmi ťažké, najmä po psychickej stránke, že sa rozhodovalo v poslednom zápase. Bol som presvedčený, že máme lepšie mužstvo, ale v poslednom stretnutí sa môže stať hocičo. Napríklad v prvom striedaní si obranca Juraj Cebák zlomil ruku. Zvládli sme však dobre prvú tretinu, pretože sme plnili to, čo sme si povedali. V druhej časti sme pridali štvrtý gól a tím sa upokojil. Vždy som tvrdil, že nám chýbajú skúsenejší hráči, ktorí upokoja lavičku pri vedení. Veľakrát sa nám totiž stalo, že sme prišli o náskok. Detva hrýzla až do konca a chlapcov som aj v poslednej desaťminútovke nabádal, aby boli opatrní. Počas baráže mi najťažšie bolo po zápase v Detve. Potom sa do zostavy vrátili hráči, aj keď museli bojovať so zraneniami. Spolu sme to zvládli,“ zhodnotil tréner Július Pénzeš.

Dukla mala počas sezóny mnoho problémov, najtvrdšou ranou bolo úmrtie trénera a generálneho manažéra Jána Kobezdu v závere januára. "Utorkové víťazstvo a záchranu venujeme práve Jankovi Kobezdovi. Počas sezóny sme mali kopec problémov, mnoho ťažkých chvíľ. Je veľmi náročné to vysvetľovať, je potrebné zažiť to, aby človek pochopil, čo sa v mužstve dialo,“ dodal Pénzeš.

Trenčania síce misiu napokon zvládli, v žiadnom prípade však nemožno hovoriť o veľkej eufórii v kabíne. "Len veľmi ťažko sa mi hľadajú slová. Celá sezóna bola trochu rozháraná a dospelo to do štádia, že sme sa zachraňovali v poslednom zápase. Napokon sa nám to aj podarilo. Je veľmi dôležité, že Dukla sa v lige zachránila, aj keď to neznie dobre. Čakali sme, že posledný duel bude ťažký, ale skúsenosťami sme ho zvládli,“ zhodnotil útočník Jakub Gašparovič, odchovanec Dukly.

Aj Andrej Šťastný priznal, že očakával veľmi ťažký rozhodujúci zápas. "Vedeli sme, že tento tím má silu. Postrácali sme však veľa bodov a zbytočne sme si to zdramatizovali. Vedeli sme, že keď budeme hrať tak, ako vieme, nemôžeme prehrať. V predchádzajúcich dueloch sme nepremieňali šance a teraz sme chceli získať vedenie na svoju stranu,“ povedal.

Podľa Petra Sojčíka v kabíne bolo po utorkovom úspešnom zápase cítiť veľkú úľavu. "Našťastie to máme za sebou. Konečne s čistou hlavou môžeme oddychovať. Vedeli sme, čo nás čaká. Dobre sme sa na to pripravili a po dlhšom čase nám prvá tretina vyšla na jednotku. Štvrtý gól v úvode druhej časti súpera zrazil do kolien. Potom sme to ubránili,“ poznamenal.

Medzi hráčmi Detvy zavládlo po súboji v Trenčíne sklamanie. "Veľmi ma mrzí tento zápas. Všetci sme sa naň tešili. Nezvládli sme prvú tretinu a to rozhodlo. Možno sme až príliš veľa chceli a to nám zväzovalo ruky. Urobili sme chyby a Trenčín ich potrestal. Potom sme už naháňali výsledok. Sezóna v Detve bola dobrá, ale ja osobne som trochu sklamaný. Chceli sme urobiť posledný krok, prišlo nás podporiť veľa divákov. Mrzí nás, že sme to nezvládli,“ zhodnotil skúsený 35-ročný útočník Detvy Tomáš Škvaridlo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Július Pénzeš #Dukla Trenčín