Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Finalisti sa zhodli: Nechutnosti sa nezopakujú

Skvelé semifinále play off malo v Žiline nepríjemnú dohru: pre pyrotechniku v hľadisku ťažkoodenci vyprázdnili sektor hostí. Sú ašpiranti na titul pripravení na nespratníknov v hľadisku?

11.04.2017 07:00
Nitra, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Nitry.
debata

Žilina aj Nitra v sobotu zvádzali urputný boj o postup do finále. Hokej, ktorý obhajca titulu a príjemné prekvapenie sezóny predvádzali, spĺňal aj prísnejšie kritériá. Nie však bezpečnostné.

Organizátori na Považí opakovane nezvládli najzákladnejšiu úlohu – zaručiť bezpečný priebeh športového podujatia. Vinou nedostatočnej kontroly hodil jeden z fanúšikov hostí na ľadovú plochu svetlicu a delobuchy, kvôli ktorým bolo štvrté stretnutie semifinále (Nitra vyhrala 4:3, pozn.) prerušené na viac ako 30 minút.

„Bohužiaľ, v Žiline sa potvrdilo, že nie vždy sa dá všetko ustriehnuť. Odsudzujeme správanie jedného fanúšika, ktorý hodil na ľad svetlicu a delobuchy. Je to poľutovaniahodný čin. Vďaka spolupráci fanúšikov bol odhalený a predvedený na políciu. Klub HK Nitra mu udelil doživotný zákaz vstupu na zimný štadión. Ak sa ukáže, že mal pomocníkov, stihne ich podobný osud. Budeme takto exemplárne konať aj v budúcnosti,“ vysvetlil prezident nitrianskeho klubu Miroslav Kováčik.

Mrzí ho, že takéto indivíduá kazia imidž nitrianskych divákov, ktorí svojím vytrvalým skandovaním patria k najlepším na Slovensku. Kováčik verí, že k podobným incidentom vo finále proti Banskej Bystrici nedôjde.

„Doma sa nám za ostatných päť rokov nestal podobný incident. Naše bezpečnostné opatrenia sú na požadovanej úrovni, nechystáme sa ich zásadne meniť. Tešíme sa na finále a veríme, že v ňom uspejeme ako minulý rok,“ doplnil.

Predseda predstavenstva a riaditeľ klubu z Banskej Bystrice Michal Longauer povedal, že sa obaja fináloví súperi stretnú zajtra v Nitre so šéfom Tipsport Ligy Richardom Lintnerom. Témou bude práve bezpečnosť.

„Vo vyraďovacej fáze sme navýšili počty ľudí, ktorí majú zabezpečovať náležitý komfort a zároveň bezpečnosť aktérom i návštevníkom duelu. Na stretnutí v Nitre budeme dolaďovať detaily, aby sme zabránili podobnej situácii, ktorá sa odohrala v Žiline,“ povedal. Neobávajú sa Bystričania temperamentných fanúšikov spod Zobora?

„Myslím si, že k takým nechutnostiam v Banskej Bystrici nedôjde. Sme pripravení na nápor súperových divákov. Oba kluby majú výbornú fanušikovskú základňu, môžeme sa tešiť na výbornú kulisu. Nech sú zaplnené tribúny ozdobou finále. Čaká nás skvelé vyvrcholenie sezóny a boj na ľade i v hľadisku. Verím, že férový,“ dodal Longauer.

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #HC 05 Banská Bystrica