Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Víťaz berie všetko. V záverečnom kole súboj o postup medzi Detvou a Duklou

Hokejová Tipsport liga už pozná účastníkov finále play-off, ktoré si po roku opäť zahrá obhajca z Nitry s víťazom základnej časti Banskou Bystricou.

10.04.2017 13:22
Lars Volden Foto: ,
Lars Volden HK Dukla Trenčín.
debata

Do svojej záverečnej časti sa dostáva aj jej baráž, čiže play-out. Už v utorok sa rozhodne o tom, či bude staronovým účastníkom najvyššej súťaže Dukla Trenčín, alebo na historický zoznam aktérov pribudne nové meno – HC 07 Orin Detva.

Baráž vyvrcholí zápasom kto z koho práve medzi Trenčínom a Detvou. Oba tímy delí v tabuľke len jeden bod, a tak stále živia nádeje na účasť medzi slovenskou hokejovou smotánkou v budúcej sezóne. Trenčania majú okrem jednobodového vedenia aj výhodu domáceho prostredia. "Máme v rukách dobré karty, hráme doma a ja verím, že nám prídu pomôcť aj ľudia,“ vyslovil sa pre hokej.sk po víťaznom súboji v Liptovskom Mikuláši útočník Dukly Peter Sojčík. Uvedomuje si, že ak chcú on a jeho spoluhráči v extralige hrať aj budúcu sezónu, v utorok budú musieť zabrať.

"Liptáci hrali v pohode a s chuťou. Im už o nič nešlo a čakali, čo im ponúkneme. Našťastie toho nebolo veľa, ale takýto výkon by nám v utorok nestačil. Musíme hrať ešte zodpovednejšie. Nepreženiem, keď poviem, že pôjde o najdôležitejší zápas v životoch nás všetkých. Takýto dôležitý súboj ešte nikto z nás nehral,“ dodal Sojčík.

Trenčianski hokejisti už s podobne dôležitým zápasom majú skúsenosti. Na konci základnej časti doma hrali s Novými Zámkami o možnosť zahrať si v play-off. Vtedy však duel nezvládli a výhra po predĺžení znamenala ich odsun do baráže.

"Teraz to musíme zvládnuť,“ uvedomuje si útočník Andrej Šťastný, ktorý prišiel svojmu materskému tímu pomôcť z bratislavského Slovana. Dvadsaťšesťročný rodák z Považskej Bystrice si nepripúšťa negatívny scenár. "Už sa nesmieme zaoberať tým, čo nás do tejto situácie dostalo. V utorok musíme vyhrať a hotovo. Sila v tomto mužstve určite je,“ dodal Šťastný.

Víťaz 1. ligy z Detvy má na Trenčín síce jednobodové manko, pred posledným vzájomným meraním síl je na tom však lepšie. Na postup hosťom spod Poľany stačí aj víťazstvo v predĺžení či samostatných nájazdoch, pretože pri zhodnom súčte bodov rozhoduje o postupujúcom počet získaných bodov zo vzájomných stretnutí. Detva zvíťazila v dvoch domácich dueloch 4:3 po predĺžení a 3:1, v Trenčíne prehrala 1:2. Zo vzájomných zápasov má päť bodov, Dukla štyri. Trenčín potrebuje na postup akékoľvek víťazstvo.

Príslušnosť k hokejovej elite na Slovensku už má istú tím z Liptovského Mikuláša, ktorý je po jedenástich zápasoch na čele tabuľky play-out s 24 bodmi. Pred druhým Trenčínom má 5-bodový náskok, na tretiu Detvu má k dobru ešte o bod viac. Liptáci v nedeľu pred svojimi fanúšikmi v poslednom domácom zápase prehrali s Trenčínom 2:4, no na nálade im to neubralo.

"Chceli sme sa rozlúčiť víťazstvom, ale za stavu 1:1 sme dostali dva rýchle góly. Vedeli sme, že baráž ovládneme tak či tak, ale určite sme chceli vyhrať. Nevyšlo to, ale hlavná je záchrana,“ povedal pre hokej.sk útočník Martin Kriška.

Klub z Liptova odohrá posledný zápas sezóny v utorok o 18.00 h v Skalici. Obom tímom už o nič nepôjde, keďže hostia sú zachránení a domáci stratili nádej na návrat do extraligy už dávno. V play-out dosiahli len jedno víťazstvo v riadnom hracom čase, jednu výhru v predĺžení a celkovo žalostných päť bodov.

Program 12. kola play-out
HK Skalica – MHk 32 Liptovský Mikuláš (18.00)
HK Dukla Trenčín – HC 07 Orin Detva (18.00)

Tabuľka play-out po predposlednom 11. kole:
    Z V VP VN PN PP P S B
1. Liptovský Mikuláš 11 6 3 0 0 0 2 34:20 24
2. Trenčín 11 5 0 0 4 0 2 31:27 19
3. Detva 11 5 1 0 0 1 4 32:25 18
4. Skalica 11 1 0 1 0 0 9 16:41 5
debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #HC 07 Orin Detva