Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bystričania cítia rezervy. Na Nitru výkon proti Martinu nemusí stačiť

Banskobystrickí hokejisti sú tretí rok po sebe vo finále Tipsport ligy. Tentoraz sa tam dostali v play-off cez Nové Zámky a Martin. Oboch súperov zdolali zhodne 4:1 na zápasy a potvrdili rolu favorita. Víťaz základnej časti súťaže prehral v každej sérii iba jeden duel na ľade súpera, doma bol stopercentný.

10.04.2017 08:42
Banská Bystrica, Nitra Foto: ,
Michal Handzuš z Banskej Bystrice.
debata

"Mali sme proti sebe húževnatého súpera, takže sme radi, že sme štvrtý krok zvládli a dostali sa do finále. Martinčania príkladne bojovali, boli povzbudení po víťaznej sérii s Košicami. Ukázali sme aj veci, s ktorými sme neboli spokojní. Musíme sa z nich poučiť a proti silnej Nitre sa ich vyvarovať,“ uviedol po poslednom stretnutí s Martinom kapitán Banskej Bystrice Tomáš Surový.

Po zranení sa vrátil do zostavy víťaza základnej časti produktívny obranca Mathew Maione. V piatom semifinálovom zápase zaznamenal dva góly a na jeden prihral. Potvrdil, že v súčasnosti je kľúčovou postavou ‚baranov‘.

"Odohrali sme veľmi dobrý zápas. Pri mojich góloch som sa snažil len napáliť puk na bránku a využil som, že pred ňou sa pohybovalo veľa hráčov, takže to bolo aj trochu so šťastím. Vo finále nás čaká ešte náročnejšia séria. Musíme sa dobre pripraviť na každý zápas,“ tvrdí vzrastom menší 26-ročný kanadský obranca.

Pod Urpínom si všetci uvedomujú, že výkon zo semifinále proti Martinu nemusí na Nitru stačiť. Súper spod Zobora totiž zvládol play-off impozantne. Vo štvrťfinále zdolal Poprad 4:0 na zápasy a rovnako neprehral ani jeden súboj v semifinále so Žilinou.

"Nitra hrá výborne, má veľmi dobré mužstvo. My sme zatiaľ neukázali náš najlepší hokej. Máme výpadky, nehráme vyrovnane celých 60 minút. Musíme sa zlepšiť, koncentrovať sa na každé jedno striedanie. Martin nás potrápil, predviedol fyzický hokej. Rozhodujúce bolo, že sme zvládli štvrtý kľúčový zápas série,“ zdôrazňuje skúsený 40-ročný bystrický center Michal Handzuš.

Martinčania v semifinále s Banskou Bystricou ťahali za kratší povraz najmä z dôvodu užšieho kádra. Neraz chýbali hráčom z Turca sily, tréner Pavel Paukovček musel meniť zostavu. "Chlapcom slúži ku cti, že bojovali až do úplného konca. V každom zápase tejto série vydali zo seba maximum. Žiaden hráč ani v jednom striedaní nepoľavil. Myslím si, že sme s Bystričanmi prehrali so cťou,“ povedal martinský kormidelník.

V podobnom duchu hodnotil semifinále s Banskou Bystricou aj útočník MHC Martin Jaroslav Markovič: "Hrali sme to, na čo sme mali. Bystrica má silný káder, snažili sme sa bojovať, ale bolo badať, že súper má možno päť kompletných pätiek a každá môže hrať. Nemáme sa za čo hanbiť, až na ten zápas doma s prehrou 0:7. Každý z nás sa môže pozrieť do zrkadla, išli sme až za hranicu možností. Byť v semifinále je pre nás úspech a kto to nechápe, nerozumie hokeju. Dúfam, že sa tu udrží jadro tímu a budeme môcť nadviazať na túto sezónu.“

Banskobystričania ešte po sezóne nemajú. Čaká ich najdôležitejší krok. Vyhrať štyri zápasy vo finále s Nitrou a získať majstrovský titul. "Martinčania boli húževnatým súperom. Každý duel s nimi bol vyrovnaný, nebol ľahký. Ja musím pochváliť chlapcov. Až na jeden zápas dali do hry srdce, ukázali kvalitu. Tešíme sa na finále, stretnú sa v ňom najlepšie mužstvá v doterajšom priebehu ligy. Rozhodnú maličkosti. Šance sú 50 na 50. My máme najvyššie ciele. Ideme zabojovať o titul a urobíme všetko pre to, aby sme to zvládli,“ prízvukuje tréner HC '05 iClinic Banská Bystrica Vladimír Országh.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC 05 Banská Bystrica