Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Matoušek: Na rozprávanie o titule je ešte priskoro

V Martine urobili kľúčový krok k postupu do finále. Jednoznačným víťazstvom 7:0 si hokejisti Banskej Bystrice vybojovali dva mečbaly (3:1 na zápasy) a už v nedeľu môžu spečatiť svoju tretiu finálovú účasť za sebou.

08.04.2017 08:00
debata
Tomáš Matoušek. Foto: SITA, Martin Havran
Tomáš Matoušek Tomáš Matoušek.

„Samozrejme, všetci túžime ukončiť sériu v piatom zápase, ale posledný krok býva najťažší. Musíme sa naň stopercentne nachystať a počas zápasu byť absolútne koncentrovaní,“ vraví útočník Tomáš Matoušek (24).

Po stredajšej prehre 1:4 ste rozstrieľali Martin na jeho ľade až nečakane hladko…
Rozdiel v skóre nie je podstatný. V play off sa počítajú len víťazstvá. Pevne veríme, že to bol posledný domáci zápas pre Martin. To, že sme nastrieľali sedem gólov, povzbudí, ale neznamená to, že nám to tam bude padať aj v nedeľu. Všetci v kabíne však stojíme pevne nohami na zemi.

V čom bol Martin lepší v treťom zápase?
Nedá sa povedať, že nás domáci niečím zaskočili. Nepodali sme optimálny výkon, ale aj tak sme mali množstvo šancí, ktorými sme mohli strhnúť víťazstvo na našu stranu. Na druhý deň sme však dokázali, že sme schopní hrať presne to, čo si povieme v kabíne.

Na čo si musíte dať v nedeľu najväčší pozor?
Martin je v play off nebezpečný najmä z rýchlych protiútokov a dobre bráni.

Ako veľmi dôležité je pre mužstvo, že sa do zostavy vrátil obranca Mathew Maione?
Vždy cítiť, keď sa vráti taký kvalitný a tvorivý obranca, ktorý najmä v presilových hrách odvádza vynikajúcu robotu. Sme radi, že je späť. Máme však široký a vhodne poskladaný káder, takže sa vieme vyrovnať aj s tým, keď nám niekto vypadne. Vo štvrtok napríklad chytal Nathan Lawson a podržal nás.

Berie Banská Bystrica v tejto sezóne len titul?
O tom teraz nechceme hovoriť. Veď ešte nie sme ani vo finále. Vždy chceme vyhrať každý zápas a veríme, že aj posledný v sezóne bude víťazný.

V tíme plnom skúseností nosíte na drese áčko. Čo to pre vás znamená?
Som rád, že mi tréneri dali takúto zodpovednosť. Vážim si to. Občas sa snažím prehovoriť v kabíne. Pozícia asistenta ma neťaží, lebo máme aj skúsenejších hráčov, od ktorých sa ešte stále mám čo učiť.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Matoušek #HC 05 Banská Bystrica