Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brňák: Do trojdecového pohára pol litra nenalejete

Dostali nakladačku, ale veria, že ich to nezlomí. Zverencov Pavla Paukovčeka mrzí, že pred výbornou domácou kulisou inkasovali až sedem gólov.

07.04.2017 17:48
Tomáš Brňák Foto: ,
Obranca MHC Martin Tomáš Brňák zasahuje pred vlastným brankárom Mathieu Corbeilom.
debata (1)

Ako ospravedlnenie by im radi dopriali ešte jeden semifinálový zápas. Stojí však pred nimi nesmierne náročná úloha – v nedeľu musia zvíťaziť na ľade Banskej Bystrice.

„Reálne vzaté, v play off je úplne jedno, či prehráte 0:7 alebo 1:2. Súper získal bod a vedie 3:1 na zápasy. Vieme, že nás teraz čaká extrémne ťažká pozícia. Zbrane však neskladáme, pokúsime sa vrátiť sériu ešte do Martina a znova vypredať štadión,“ tvrdí Tomáš Brňák.

Dvadsaťdeväťročný obranca verí, že tímu pomôžu dva dni voľna a aspoň niekto z početnej skupiny zranených hráčov sa dá pred piatym stretnutím série zdravotne dokopy.

„Sme vďační divákom, že nás vo štvrtok povzbudzovali aj za vysoko nepriaznivého stavu. Taký výsledok si nezaslúžili. No chápu, že už postupom cez Košice sme príjemne prekvapili. Do trojdecového pohára pol litra vody nenalejete. Ťažko sa môžeme porovnávať so štyrmi vyrovnanými formáciami súpera, ktorý má ešte ďalšie dve v zálohe,“ priznáva.

Najväčší rozdiel medzi tretím a štvrtým zápasom bol podľa neho v tom, kto strelil prvý gól. „Banskobystričania mali šance aj v stredu, ale nepremenili ich. K nám sa potom postupne priklonilo šťastie. Víťazstvo nás však stálo asi až príliš veľa síl, ktoré nám na druhý deň veľmi chýbali. Z toho vyplynuli chyby a inkasované góly. Súpera každý strelený gól nesmierne nakopne,“ vysvetľuje Brňák.

Hoci Martinčania uznávajú vyššiu kvalitu Banskej Bystrice, v nedeľu dajú do piateho stretnutia všetky sily. „Stať sa môže čokoľvek. Pokúsime sa ešte sériu zdramatizovať,“ sľubuje.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MHC Martin #Tomáš Brňák