Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Konečne streľme prvý gól, želá si Žilinčan Konečný

Ešte neprehrali. Ich brankár si trikrát udržal čisté konto a v šiestich zápasoch inkasoval len šesť gólov.

05.04.2017 19:30
MsHK Doxxbet Žilina, Juraj Jurík, Peter... Foto: ,
Hráči MsHK Doxxbet Žilina, zľava: Juraj Jurík, Peter Húževka a Rastislav Konečný sa radujú z gólu.
debata

Hokejisti Nitry zatiaľ v play off potvrdzujú úlohu jedného z favoritov a nekompromisne si razia cestu do finále. Po hladkom štvrťfinálovom postupe cez Poprad (4:0 na zápasy) vedú v semifinálovej sérii nad Žilinou už 2:0. V pondelok rozstrieľali súpera 5:0 a o deň zvíťazili 3:2 vďaka trom využitým presilovkám v prvej tretine.

„Samozrejme, sme spokojní. Domáce prostredie sme využili na sto percent a teraz už myslíme na to, ako zvládnuť aj dôležitý tretí duel. Podľa výsledku sa zdá, že nám lepšie vyšiel prvý zápas v pondelok. V druhom sme však odohrali dve veľmi dobré tretiny a víťazstvo je pre nás o čosi cennejšie. Vo výbornej prvej tretine sme si utvorili rozhodujúci náskok a v tretej sme si ho umnou hrou ustrážili,“ hodnotí prvé dva súboje útočník Nitry Henrich Ručkay.

Zverenci Andreja Kmeča sa môžu pochváliť rovnakou bilanciou ako hráči Banskej Bystrice – v úvodných dvoch zápasoch využili až päť presilových hier.

„Dobre vieme, že v Žiline nás nečaká nič jednoduché. Tretí zápas je pre Žilinčanov extrémne dôležitý. Ak chcú ešte niečo so sériou urobiť, bezpodmienečne ho musia zvládnuť. My sme však pripravení nepúšťať ich do šancí a opäť streliť nejaké góly. Azda aj v presilovkách. Musíme si však dať bacha aj na ich početné výhody,“ upozorňuje Ručkay.

Tréner Žiliny Milan Jančuška v utorok prekvapil zmenou na brankárskom poste. Tomáša Tomeka, ktorý bol v základnej časti najvyťaženejší brankár v súťaži, nahradil málo skúsený Maroš Mikoláš. Prekvapilo to Nitranov?

„Priznám sa, že som to vôbec nevnímal. To nie je naša starosť, kto stojí v druhej bránke. Pre nás je dôležité, aby sme premieňali šance. Skôr si všímame, že náš Eric Hartzell chytá výborne. Svojimi výkonmi nám útočníkom zjednodušuje prácu. Nemusíme strieľať až toľko gólov,“ smeje sa Ručkay.

Dvadsaťdvaročného mladíka Mikoláša pochválil aj útočník Žiliny Rastislav Konečný: „Maroš je veľmi šikovný brankár. Aj vďaka nemu skončila úvodná tretina ,len' 0:3. Aj v ďalšom priebehu zápasu pochytal veľké šance súpera. Ukázal, že pokojne môže do bránky aj on, nie len Tomáš. Sám som zvedavý, kto bude chytať v piatok.“

Žilinčania si uvedomujú, že musia zlepšiť hru v oslabení a vyvarovať sa vylúčení. Inak nemajú ani v domácom prostredí veľkú nádej na úspech.

„Dôležité pre nás bude pokúsiť sa streliť prvý gól. Ide najmä o psychickú výhodu. V sérii so Zvolenom aj teraz s Nitrou nás stojí veľa síl, keď neustále doťahujeme náskok súpera. Veľmi by nám pomohlo, keby sme doma otvorili skóre my,“ naznačuje Konečný.

Hosťom v utorok chýbalo viacero hokejistov základnej zostavy, príležitosť dostali menej ostrieľaní hráči. „Každý, kto nemohol nastúpiť, nám chýbal a bolo to citeľné. Na druhej strane však chalani, ktorí nedostávali počas sezóny toľko priestoru, sa svojej šance zhostili výborne. Dali do toho veľa energie aj sily,“ chváli mladších spoluhráčov 28-ročný krídelník.

Hoci stav 0:2 na zápasy ho neteší, priveľké sklamanie z doterajšieho priebehu série si nepripúšťa. „Ukázali sme nezlomnosť a vieru, že môžeme hrať aj s Nitrou. Prejavilo sa to v druhej polovici druhého stretnutia. Verím, že sa od toho odrazíme do domácich duelov,“ dodáva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #MsHK Žilina #play off Tipsport ligy