Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Buc: Na ťahu je Martin. Chceme to využiť

Favorit zvládol oba domáce zápasy. Hostia zatiaľ nehrýzli tak, ako vo štvrťfinále.

03.04.2017 17:30
Peter Hraško, HKM Zvolen, Dávid Buc, HC 05... Foto: ,
Sprava: Peter Hraško z HKM Zvolen a Dávid Buc z HC 05 iClinic Banská Bystrica.
debata

Hokejisti Banskej Bystrice odštartovali semifinále proti Martinu dvoma presvedčivými víťazstvami 6:3 a 5:1. V prvom stretnutí tvrdo trestali hrubé chyby v martinskej defenzíve, v druhom zas súpera nepustili takmer do žiadnych príležitostí a sami využili tri presilové hry.

„Rovnako ako v sérii s Novými Zámkami výsledky trochu skresľujú. Martinčania nám nedali nič zadarmo. Poctivo bránili, čakali na brejky a my sme si tak museli dávať veľký pozor na zbytočné chyby. Majú totiž rýchlych korčuliarov. V sobotu nám to tam celkom popadalo. V nedeľu to už bol náročnejší duel. V hre piatich proti piatim to bolo vcelku vyrovnané, rozhodli sme v presilových hrách,“ hovorí krídelník prvej banskobystrickej formácie Dávid Buc.

Domáci zatiaľ v sérii dokonale potvrdzujú, že majú najlepšie presilovky v súťaži. V dvoch zápasoch ich využili päť, ba Dalibor Bortňák pridal aj jeden gól v oslabení. „Nácviku početných výhod sa poctivo venujeme počas celej sezóny. Sme radi, že ich v zápasoch zvládame,“ usmieva sa Buc a k chvíľami až prehnanej nervozite na oboch stranách dodáva: „Také je play off. Hrá sa o všetko a oba tímy chcú vyhrať. Emócie rastú. Jednoducho to k tomu patrí.“

Mieru únosnosti presiahla len prehnaná aktivita Martina Belluša v polovici tretej tretiny. Pri svojom prvom striedaní, už za rozhodnutého stavu 4:1, sa nedal odbiť ani rozhodcami, počkal si na koniec pasovačky Lampera s Dlouhým a potom českému centrovi Martina poriadne naložil.

„Martinčania sa nás snažili vyprovokovať už skôr. Aj táto bitka vyplynula z ich aktivity. V tíme máme chlapcov, ktorí si vedia zastať spoluhráčov. Nenecháme sa biť na domácom ľade,“ komentoval situáciu Buc. „Myslím si, že to bolo zbytočné. Domáci tam poslali hráča na jedno striedanie, aby urobil šarvátku. My v tíme nemáme nikoho len na bitky… No keď bude treba, tak viacerí chlapci nemajú problém pobiť sa,“ reagoval kapitán Martina Peter Galamboš.

Viac pozitív ukázali podľa neho Martinčania v prvom zápase. V ofenzíve boli nepríjemnejší a nebyť zopár hrubých chýb, ktoré domáci okamžite trestali, mohol byť duel vyrovnaný až do konca. „Banskobystričania síce nehrali taký nátlakový hokej ako zvyčajne, ale zase boli efektívni. Veľmi sme túžili vyhrať u súpera jeden zápas, ale potvrdila sa obrovská sila domácich. No nevzdávame sa,“ naznačuje Galamboš.

V Martine by sa mohol obraz hry trošku zmeniť. Dá sa čakať, že zverenci Pavla Paukovčeka sa budú viac tlačiť dopredu. Hostia sa zase spoliehať na protiútoky.

„Poženú nás výborní fanúšikovia. Budeme viac korčuľovať a napádať, ale nič nesmieme prehnať. Stále si treba trpezlivo počkať na šancu a následne ju využiť. Ideálne by bolo vyhrať oba domáce zápasy. Kľúčový bude stredajší súboj číslo tri. Výhra by nás ešte viac naladila do ďalších bojov,“ vysvetľuje Galamboš.

„Na ťahu je teraz Martin a my to chceme využiť. Dôležité bude ustáť úvodný tlak domácich, začnú ofenzívnejšie. Potom by nám mohla vyhovovať hra na protiútoky,“ myslí si Buc.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #play off Tipsport ligy #Dávid Buc