Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zopakovať historický úspech by bolo nádherné, tvrdí Tomek

Pod Dubňom sa v stredu tešili z druhého najväčšieho úspechu tamojšieho hokeja v Tipsport Lige. Po víťazstve 3:2 nad Zvolenom v siedmom zápase štvrťfinále budú Žilinčania v konkurencii Banskej Bystrice, Martina a semifinálového súpera z Nitry bojovať o titul.

30.03.2017 13:26 , aktualizované: 17:00
HOKEJ-TL: Nitra – Žilina Foto: ,
Žilinský brankár Tomáš Tomek.
debata

„Tešili sme sa z postupu, ale zatiaľ nie je čo oslavovať,“ vraví brankár Tomáš Tomek (28).

Aký bol siedmy zápas proti Zvolenu?
Bol to veľmi náročný duel. Väčšiu časť stretnutia sme doťahovali náskok súpera. Vedenie Zvolena 1:0 ani 2:1 nás nezlomilo a nakoniec sme aj za mohutnej podpory divákov vybojovali vytúžený postup. Pocity po záverečnej siréne boli fantastické. Sme veľmi radi, že sme zostali v boji o titul. Je to úspech pre nás hráčov i samotné mesto. Žilina zažije semifinále po jedenástich rokoch. Máme na dosah medailu a chceme o ňu zabojovať.

Ako ste vnímali podporu viac ako štyroch tisícok divákov, ktorí vás prišli podporiť?
Čakali sme veľkú návštevu a sme radi, že sa naše prognózy naplnili. Fanúšikom sme veľmi vďační, hnali nás do semifinále. Záverečných sedem-osem minút sme zabetónovali a vďaka podpore divákov sme vydržali až dokonca.

Oslavovali ste postup?
Tešili sme sa z neho, ale zatiaľ nie je čo oslavovať. Odohrali sme sedem zápasov za dvanásť dní, takže sme si utekali domov užiť dva dni voľna, lebo už v piatok budeme zarezávať na ľade.

Séria ponúkla všetko, čo patrí k play off. Súhlasíte?
Jednoznačne. Bola to reklama na extraligu so všetkým, čo k vyraďovacím bojom patrí. Ukázala sa v nej sila nášho kolektívu, pretože sme veľakrát museli doťahovať vedenie Zvolena. Za žiadneho stavu sme nelamentovali a bojovali. Nechýbala nám túžba dostať sa medzi najlepšiu štvorku.

Kedy vám vo štvrťfinále bolo najťažšie?
Po góle v predĺžení šiesteho zápasu, keď Mráz premenil trestné strieľanie. Chceli sme sériu ukončiť práve vo Zvolene, ale nepodarilo sa nám to. Asi to tak malo byť…

Keď Žilina získala v sezóne 2005/2006 titul, prešla najskôr cez Zvolen a potom zdolala v semifinále Nitru. Podarí sa vám urobiť druhý krok cez úradujúceho majstra?
Bolo by nádherné zopakovať historický žilinský úspech. Nesmieme však lietať v oblakoch. Pôjdeme postupne od zápasu k zápasu a uvidíme, ako sa séria vyvinie.

Proti Nitre ste hrali aj minulú sezónu, vo štvrťfinále ste vypadli v najkratšom možnom čase. Spomínate si na to?
Majú veľmi kvalitné mužstvo, podobne ako v minulom ročníku. Séria bola vyrovnanejšia, ako ukazuje celkové skóre 0:4. Veríme, že Nitru teraz potrápime a výsledok bude pre nás priaznivejší.

Čo by mohlo byť žilinským kľúčom k postupu?
Ak chceme uspieť, musíme v Nitre uhrať nejaký zápas a byť koncentrovaní každú jednu sekundu. Súper má kvalitu najmä v ofenzíve, opiera sa o skvelých domácich fanúšikov. Pod Zoborom nás nečaká nič jednoduché.

Agentúrny článok bol nahradený autroským.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #MsHK Žilina #Tomáš Tomek