Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Košická hrdza

Na športe je najpríťažlivejšie, že ani najväčší suverén si nemôže byť vopred istý víťazstvom, prípadne postupom.

29.03.2017 10:00
debata

Hokejisti Košíc chýbajú po šestnástich rokoch v semifinále najvyššej súťaže. Tretí tím po základnej časti ostal na štíte šiesteho Martina. V tabuľke ich delilo 32 bodov. Papierovo, kvalitou kádra, výškou rozpočtu i podmienkami malo byť všetko jasné ako facka. Dopadla však na košickú tvár – a poriadne. Húževnaté mužstvo z Turca obrátilo dlhodobo nepriaznivé štatistiky s Košicami na pozitívnu motiváciu – a v prvom kole play off sa z obete stal víťazný dravec.

Čo sa stalo, že favorit, ktorý v základnej časti vyhral nad súperom všetkých šesť zápasov, vo štvrťfinále play off, kde sa hrá o všetko a pre fanúšikov je to najočakávanejšia časť sezóny, z rovnakého počtu len dva? A keď ide do najtuhšieho, nestrelí ani gól – a to v závere hrá presilovku od štyroch proti trom až po šiestich proti trom? Košická nemohúcnosť a bezradnosť bila do očí, ani srdnatý kapitán Ladislav Nagy nevymyslel nič proti oduševneným domácim s pozliepanou obranou. Bravó, Martin! Hokejovej bašte dal príučku, ako sa hrá o život, potvrdil, že aj zdanlivo nemožné je možné.

Košiciam už v závere základnej časti dochádzal dych. Oživenie nepriniesla ani zmena trénera, keď skúseného Rostislava Čadu nahradil Miroslav Marcinko. Risk nevyšiel, Steel Aréna divácky dlhodobo redne. A tak sa v náročnom košickom hokejovem prostredí čoraz nástojčivejšie ozývajú hlasy, že by malo dôjsť k zmene na riadiacich postoch v klube. Za súčasný neúspech je viac než tréner Marcinko zodpovedný prezident klubu Juraj Mondík a generálny manažér Juraj Bakoš.

Košická hokejová oceľ totiž hrdzavie už dlhšie, čoho dôsledkom je aj aktuálny neúspech.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice