Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potiahli nás všetky lajny, teší Sersena

Potvrdili úlohu jednoznačného favorita a aj keď nepostúpili do semifinále v štyroch zápasoch, sériu mali po celý čas jasne pod kontrolou.

27.03.2017 11:34
Michal Sersen Foto: ,
Michal Sersen ohrozuje brankára Nových Zámkov Joakima Lundströma.
debata

Hokejisti Banskej Bystrice zvíťazili v piatkovom domácom súboji štvrťfinále Tipsport Ligy nad Novými Zámkami presvedčivo 5:1 a celkovo uspeli v pomere 4:1 na zápasy. Na meno svojho ďalšieho súpera si však ešte musia počkať.

„Vedeli sme, že musíme dostať súpera od začiatku pod tlak. Trpezlivo sme čakali na prvý gól a dve tretiny nepustili Zámky do žiadnej šance. V druhej časti sme sa po prvom góle rozbehli, rýchlo pridali druhý a už sme mohli hrať uvoľnene, keďže súper to otvoril a my sme sa dostávali do šancí,“ opisuje priebeh piateho súboja obranca Banskej Bystrice Michal Sersen.

Hoci výsledky (8:2, 8:0, 4:1, 2:3 a 5:1) tomu príliš nenasvedčujú, Banskobystričania tvrdia, že súper ich pred ďalšími súbojmi v play off dobre preveril.

„Prvé dva výsledky sú dosť zavádzajúce. Nás v oboch zápasoch v úvode podržal brankár a na druhej strane nám padalo všetko. Tretí a najmä štvrtý zápas už vyzerali úplne inak. Možno je dobre aj to, že sme jeden duel prehrali, aby sme si nemysleli, že všetko pôjde automaticky samo. Musíme byť sústredení od začiatku do konca v každom jednom stretnutí,“ tvrdí Sersen.

Reprezentačného obrancu potešilo, že počas série sa bodovo presadili všetky formácie. „Potiahli všetci. Dobre sme sa vďaka tomu naladili na semifinále. Počas dvoch voľných dní sme zregenerovali a trošku si oddýchli od hokeja. To vždy padne vhod. Päť zápasov je možno ideálny počet. Pauza medzi sériami potom nie je krátka ani príliš dlhá,“ myslí si.

Na koho narazia Banskobystričania v semifinále?

„Obe zvyšné série sú celkom vyrovnané. Vôbec si netrúfam odhadnúť, ako môžu dopadnúť. Navyše som veľmi slabý tipér. Nemá zmysel ani vyberať si, kto by nám viac sedel. Každý, kto postúpi ďalej, má svoju neodškriepiteľnú kvalitu. Ak mi to deti dovolia, tak si pozriem zápas, ktorý budú v pondelok dávať v televízii,“ prezrádza Sersen.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Sersen