Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nebol to ľahký zápas, vravel dvojgólový Handzuš po postupe do semifinále

Po Nitre sa aj hráčom Banskej Bystrice podarilo postúpiť do semifinále play off hokejovej Tipsport ligy 2016/2017.

25.03.2017 09:35
Michal Handzuš Foto: ,
Michal Handzuš.
debata

„Barani“ spečatili prienik ďalej prostredníctvom piatkového domáceho triumfu nad Novými Zámkami 5:1, na zápasy sériu vyhrali 4:1. Veľký podiel na tom mal skúsený útočník Michal Handzuš, ktorý strelil v piatok dva góly.

„Nebol to ľahký zápas. Od jeho začiatku sme dominovali, no nevedeli sme dať prvý gól. Ak by ho dal súper, mohol by sa chytiť. Mali sme prevahu, no dlho sme sa nevedeli strelecky presadiť. Nové Zámky tak boli stále v hre. Na všetky góly sme sa nadreli. Sériu sme chceli ukončiť už v utorok u súpera, aby sme mali viac času na oddych. Podarilo sa to až teraz,“ povedal Michal Handzuš a zhodnotil aj celú sériu: „V prvých zápasoch nám to padalo prakticky z každej strely. Celkovo sme boli lepší, zabrali nám štyri vyrovnané päťky. Sme spokojní s postupom, no je to iba prvý krok. Oddýchneme si a trochu vyvetráme hlavy, pretože vieme, že to bude len ťažšie.“

Víťazný gól v piatok zaznamenal Patrik Lamper. „Začiatok zápasu nám ušiel. Až od druhej tretiny sme predvádzali svoju hru. Myslím si však, že počas celého zápasu sme boli lepší. Dôležité bolo, že sme neboli vylučovaní. Súper bol húževnatý, aj v základnej časti to boli s Novými Zámkami ťažké a tesné zápasy. Našťastie sme vyhrali a môžeme ísť ďalej za naším veľkým cieľom,“ povedal.

Hokejisti Nových Zámkov majú od piatka po sezóne. „Vedeli sme, čo nás v tejto sérii čaká. Každý si uvedomoval, že pokiaľ chceme uspieť, musí nám v danom stretnutí všetko klapnúť. Podarilo sa nám to len v jednom zápase, preto je stav série 4:1 pre Banskú Bystricu, ktorá postúpila zaslúžene. My sme všetci chceli sériu ešte predĺžiť, no nevychádzali nám niektoré veci. Boli sme akoby zviazaní hrozbou konca sezóny. Robili sme malé chyby, ktoré vyústili do inkasovaných gólov. Súper má skúsenejšie mužstvo, čo sme vedeli a chceli sme ho predčiť bojovnosťou či dravosťou. Nemáme dôvod sa za výkony v tejto sérii hanbiť. Môžeme byť radi, že sme do play off vôbec postúpili,“ povedal kapitán nováčika TL Milan Kytnár, ktorý predchádzajúce dve sezóny strávil práve v Banskej Bystrici.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC 05 Banská Bystrica #HC Nové Zámky