Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hudec: Otvorená partia? Samovražda!

Nepripustili najrýchlejší možný koniec série, odvrátili prvý mečbal súpera. Hokejisti Nových Zámkov vyhrali vo štvrtom zápase štvrťfinále nad favorizovanou Banskou Bystricou 3:2.

23.03.2017 09:00
Michal Hudec Foto: ,
Michal Hudec ešte v drese Banskej Bystrice.
debata

„Tešíme sa, že nám pokračuje sezóna. Trochu z nás padla ťarcha zodpovednosti, možno nás aj súper trošku podcenil,“ vraví skúsený útočník nováčika Michal Hudec (37). V utorok opäť zaskakoval netradične v obrane.

Aké dôležité pre vás bolo vyhrať aspoň jeden zápas v sérii?
Cítili sme veľkú podporu ľudí v hľadisku. Túžili sme sa im revanšovať. Hráme prvé play off pre Nové Zámky a skončiť bez jediného víťazstva by bolo smutné. Dôležité bolo, že sme strelili prvý gól. Šance sme mali aj v predošlých súbojoch, ale nevyužili sme ich a keď sa Banská Bystrica ujala vedenia, už nebola veľká šanca urobiť čosi s výsledkom.

Čo musíte urobiť, aby ste uspeli aj v piatkovom piatom zápase, treťom u súpera?
Musíme si počkať na správny moment, udrieť a vzadu byť stopercentní. S Banskou Bystricou nemôžeme hrať otvorenú partiu, to by bola samovražda. Keď sme sa o to pokúšali, skončilo to dvoma osmičkami. Stačí sa reálne pozrieť na kvalitu oboch kádrov. Vieme, že prehra pre nás znamená koniec. Ruky už nemáme zviazané, môžeme len prekvapiť.

Nezamávali s mužstvom dva výprasky?
V play off sa takéto veci nemôžu riešiť. Treba to okamžite hodiť za hlavu. Horšie je, keď makáte celý zápas a prehráte gólom v predĺžení či nájazdoch.

Po druhý raz v sezóne ste sa predstavili v obrane. Prináša takýto variant Novým Zámkom šťastie?
(smiech) Vyzerá to tak, že áno. Možností, ako poskladať zostavu, už veľa nemáme. Zranil sa ďalší obranca Cardwell, tak sme skúsili opačný variant – Štěpán Novotný šiel dopredu, ja dozadu. Celkom to vyšlo. Keď v závere dostal Maier trest na päť minút a do konca zápasu, dohrávali sme už len na štyroch obrancov.

Nebol pre vás problém zvyknúť si?
Prvý raz v závere základnej časti s Liptovským Mikulášom to bolo náročnejšie. Nastúpil som po siedmich týždňoch pauzy. Mal som problémy s nohami i dychom. Chvíľu mi trvalo, kým som sa zorientoval v iných priestoroch na ľade. Teraz to bolo iné, už som v zápasovom rytme a celkom sa mi tam páčilo. Predpokladám, že ostanem v obrane aj v piatom zápase. Potrebujeme si teraz najmä dobre oddýchnuť, počet našich hráčov sa nebezpečne znižuje. Súper má nabombované štyri päťky, aj keď mu niekto vypadne.

V tretej tretine ste predviedli aj dva veľmi dôležité defenzívne zákroky…
Trafilo ma to. Cítili sme šancu a verili, že môžeme dobre rozbehnutý zápas dotiahnuť do úspešného konca. Hostia zlyhávali v koncovke a v takých chvíľach sa už hodíte do každej strely. Najmä, keď vediete 2:1 a hráte päťminútové oslabenie. V ňom sa to zlomilo. Hostia mohli pokojne troma gólmi otočiť zápas, no skórovali sme my.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Hudec #HC Mikron Nové Zámky