Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozhodla naša kvalita, vraví tréner Nitry

Poprad strelil za celú sériu len štyri góly, Nitra až devätnásť. Expresne rýchlo urobili hokejisti Nitry prvý krok k vysnívanej obhajobe titulu.

22.03.2017 19:02
Andrej Kmeč Foto: ,
Tréner Nitry Andrej Kmeč.
debata

V utorkovom štvrtom štvrťfinálovom stretnutí zvíťazili v Poprade 5:1 a sériu 4:0. Hráčov spod Zobora čaká semifinále, Podtatrancov dovolenky.

„Chceli sme ukončiť sériu v najkratšom možnom čase. Poprad sa nechcel vzdať a bojoval. Na začiatku mal niekoľko šancí v presilovej hre. Oslabenie sme však ustáli, následne strelili gól a odvtedy sme boli jasne lepší. Kontrolovali sme priebeh hry až do konca,“ vrátil sa k utorkovej výhre tréner Nitry Andrej Kmeč.

„Play off je nevyspytateľné v tom, že pokiaľ nevyhráte štvrtý zápas, nemáte nič. Od prvého do posledného buly bolo na chlapcoch vidieť, že chcú mať sériu pod kontrolou, nechcú nič nechať na náhodu. Boli to náročné štyri zápasy, najmä druhý a tretí. V nich to bolo vyrovnané. Štvrťfinále rozhodla naša kvalita. Zhostili sme sa úlohy favorita veľmi dobre. Rozdiel bol aj v premieňaní šancí. My sme naše vedeli zužitkovať. Súperove príležitosti zasa skvele likvidoval brankár Eric Hartzell,“ doplnil Kmeč.

Jeho zverenci dostali po víťaznom prvom kole vyraďovacej fázy štvordňové voľno na oddych i doliečenie zdravotných šrámov. Na semifinálového súpera si musia počkať. Bude ním lepší z dvojice Košice – Martin.

Iné starosti majú Popradčania. Hoci výsledné skóre naznačuje jednoznačný priebeh, zverenci Marcela Ozimáka mohli najmä v treťom stretnutí (prehra 3:4 po predĺžení) pomýšľať na návrat do Nitry. V spomínanom dueli i v celom štvrťfinále však doplatili na slabú efektivitu v zakončení.

„Chceli sme sériu zdramatizovať, bohužiaľ na súpera sme v utorok nestačili kondične ani v premieňaní šancí. Nitra vyhrala zaslúžene. Myslím si, že zlom priniesol prvý zápas v Poprade a vyrovnávajúci gól Nitry v závere riadneho hracieho času. Nemám ťažké srdce na rozhodcov, hoci ich rozhodnutie nás poškodilo. Verím, že keby sme tretí súboj vyhrali, séria by mala dramatickejší priebeh,“ zamyslel sa popradský kouč.

Ozimák priznal, že štyri góly v štyroch stretnutiach je slabá vizitka a jeden z dôvodov vypadnutia. Vyzdvihol výkon brankára Nitry Hartzella i dlhodobú prácu súpera, ktorý je akýmsi vzorom pre budúce smerovanie Popradu.

„Hladká prehra v štvrťfinále je trochu sklamaním, celkovo však sezónu hodnotím pozitívne. Aktuálna sa síce skončila, ale už včera sme začali novú. Začíname s postupným budovaním fungujúceho tímu. Príkladom nám môže byť práve Nitra, niekoľko rokov skladá kvalitné mužstvo. Ona so stavbou kádra finišuje, my sme na začiatku tohto procesu,“ dodal Ozimák.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Andrej Kmeč