Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veria, že facka ich nepoloží. Ešte si trúfajú

Dva vysoké debakle. Jedni sa na ne pokúsia nadviazať, druhí ich v domácom prostredí odčiniť.

20.03.2017 10:00
HK Dukla Trenčín Foto: ,
Fanúšikovia HC Nové Zámky.
debata

Čakalo sa, že hokejisti Nových Zámkov budú vo štvrťfinále s Banskou Bystricou ťahať za kratší koniec. Že im však favorit v úvodných dvoch súbojoch nastrieľa po osem gólov (8:2, 8:0), to zaskočilo divákov i hráčov oboch tímov.

„Výsledky nezodpovedajú výkonom súpera. Naše víťazstvá boli až prehnane vysoké. Samozrejme, nevadí nám to. Sme radi, že nám to padá a potešili sme divákov. Zároveň sme si vedomí, že čosi také nebude pokračovať. Momentálne myslíme len na tretí duel. Chceme ho vyhrať a potom ukončiť sériu čo najskôr. Všetci sme profesionáli a tak si uvedomujeme, že vedenie 2:0 na zápasy ešte nič neznamená,“ prezrádza obranca Banskej Bystrice Mislav Rosandič.

Novozámčania odchádzali v piatok spod Urpína poriadne sklamaní i nahnevaní. Napriek tomu sa nevzdávajú a sériu chcú vyrovnať.

„Dostali sme poriadnu facku. Ťažko sa aj komentuje. Po prvom stretnutí sme si hovorili, že v play off sa nehrá na skóre a je jedno, či prehráte o gól alebo o šesť. Prehrať v predĺžení či nájazdoch je zväčša horšie než dostať debakel. No nepoučili sme sa, druhý zápas dopadol podobne. Stále je však všetko otvorené. Veríme, že sériu zdramatizujeme, hoci Banská Bystrica je hlavný favorit na titul,“ tvrdí obranca Nových Zámkov Denis Rehák.

Hráči oboch mužstiev sa zhodujú, že tretí a štvrtý duel na ľade nováčika bude v inom svetle.

„Domáci nám to budú chcieť vrátiť. Pôjdu po nás. Čím dlhšie sa bude hrať bez gólov, tým lepšie pre nás. Veríme vo vlastné sily, najmä v útoku. Dúfame, že to zvládneme a vyhráme oba zápasy. Chceme využiť, že to máme sľubne rozbehnuté,“ hovorí Rosandič.

Rehák je presvedčený, že jednoznačný priebeh sa nebude opakovať. Spolieha sa aj na podporu divákov.

„S Banskou Bystricou sa dá hrať vyrovnane, len musíme robiť to, čo nám prinášalo úspech v závere základnej časti. Dať do toho potrebné srdiečko, hrať zodpovedne a mať aj kúsok šťastia v koncovke. Môžeme vyhrať aj oba zápasy, i keď to nebude ľahké. Najmä nemôžeme hrať otvorený hurá hokej. Pomohol by nám jeden či dva góly v úvode. Ešte dôležitejšie však je, aby sme sa nepoložili, keď inkasujeme, ako tomu bolo v Bystrici. Nesmieme sa pos…,“ naznačuje Rehák recept na súpera.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC 05 Banská Bystrica #HC Nové Zámky