Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Prvoligisti chcú favoritov prekvapiť

Rutina alebo senzácia? Dvaja favoriti, ktorí sú pred začiatkom play out Tipsport Ligy pod tlakom.

17.03.2017 12:00
Jan Chábera, Dukla Trenčín Foto: ,
Ilustračná fotografia.
debata

Vypadnutie do nižšej súťaže by sa rovnalo blamáži. Duo outsiderov, ktorí túžia po prieniku medzi elitu. Ich postup z baráže by bol veľkým prekvapením.

V piatok štartuje prvé z dvanástich kôl o dve miestenky do najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. Na ľade Liptovského Mikuláša (10. tím Tipsport Ligy po základnej časti) sa od 17.00 predstaví víťaz I. ligy z Detvy, Trenčín (9.) privíta Skalicu.

"Pred nami je náročná úloha – zvládnuť baráž. Zápasy nebudú ľahké. Čím skôr ich zvládneme, tým lepšie. Nič iné ako zotrvanie v extralige si nepripúšťame,“ povedal kapitán Trenčanov Peter Sojčík pre oficiálnu stránku Dukly.

Podobné ciele majú aj v Liptovskom Mikuláši. „Chceme spraviť všetko, aby sme napravili pokazený koniec základnej časti. Dúfam, že všetko dobre dopadne a budeme sa na konci tešiť. Prvoligisti budú nepríjemní,“ povedal obranca Liptákov Ondrej Burzala.

Detva ovládla prvú ligu, vo finále zdolala Skalicu jednoznačne 3:0 na zápasy. Kouč Miroslav Chudý je presvedčený, že jeho mužstvo nebude hrať v konkurencii tipsportligistov a známeho soka druhé husle.

"Chceme odohrať čo najlepšie zápasy, ale pod väčším tlakom budú Trenčín a Mikuláš. Uvidíme, ako sa to na nich prejaví, len málo hráčov má skúsenosti s barážou. My môžeme len prekvapiť a o to sa aj budeme snažiť,“ cituje portál hokej.sk kouča Detvy.

Najväčším prekvapením baráže je Skalica. Pred začiatkom sezóny nebolo jasné, ktorú súťaž bude miestny klub hrať. Nakoniec má šancu prebiť sa späť do Tipsport Ligy.

"August bol skutočne turbulentný. Boli sme pozbieraní chalani, nemali sme zmluvy, nevedeli sme či sa tu vôbec niečo bude hrať. Potom sa to utriaslo, každým zápasom sa naše výkony zlepšovali a vygradovalo to v play off,“ priznal kapitán Ľubomír Vaškovič. "Hrá sa takmer každý druhý deň. Určite to nejdeme len odkorčuľovať. Poznám mojich chlapcov a uznávam silu extraligistov. Budú to mať s nami náročné,“ dodal tréner Peter Oremus.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #baráž o extraligu