Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nech sa rozhoduje až v nedeľu, praje si Starosta

Kto obsadí ôsme miesto a vyhne sa záchranárskym prácam? Nové Zámky alebo Trenčín?

09.03.2017 19:00
Tomáš Starosta, tomáš starosta Foto: ,
Obranca Trenčína Tomáš Starosta považuje záverečné dva zápasy základnej časti ako za rozhodujúce v play off.
debata

Dve kolá pred koncom základnej časti Tipsport Ligy je už takmer o všetkom rozhodnuté. Banská Bystrica pôjde do play off z prvej pozície, majstrovská Nitra z druhej, Košice s novým trénerom Marcinkom z tretej a Žilina zo štvrtej. Istotu postupu do vyraďovacích bojov si po Zvolene zabezpečili už aj hokejisti Martina a Popradu.

Nováčik z Liptovského Mikuláša sa už chystá na play out a v hre tak ostal posledný veľký otáznik. Paradoxne, tak Nové Zámky ako aj Trenčín majú svoj osud vo vlastných rukách. Oba kluby zvládli svoje stredajšie zápasy – nováčik vyhral v Liptovskom Mikuláši 4:2 a Trenčín doma zdolal lídra z Banskej Bystrice 2:1. Ak Dukla zvíťazí v piatok v Liptovskom Mikuláši, o všetkom sa rozhodne až v záverečnom kole vo vzájomnom súboji v Trenčíne.

„Ostatné zápasy sú už pre nás ako rozhodujúce súboje v play off. S Košicami, v Poprade aj s Banskou Bystricou nám išlo o všetko… Strata každého bodu môže byť rozhodujúca. Keď sme ich na Nové Zámky strácali päť, zdalo sa, že naša situácia je už beznádejná. No nevzdali sme sa a bojujeme až do konca. Pre nás aj nestranných divákov by bolo ideálne, keby sa o ôsmom mieste rozhodovalo v poslednom kole,“ tvrdí obranca Tomáš Starosta, ktorý prišiel pomôcť Dukle v posledný deň prestupového obdobia zo Slovana.

Banskobystričania ťahali pred stredajším súbojom v Trenčíne dvanásťzápasovú víťaznú šnúru. „Súper bol od začiatku aktívnejší a väčšinu času sa držal v našom obrannom pásme. Dobre sme však bránili a trpezlivo čakali na svoju šancu. Keď prišla, využili sme ju. Je jasné, že proti lídrovi sme nemohli hrať atraktívny hokej pre diváka, ale účelný,“ dodáva autor prvého gólu.

Pred súbojom prvého s deviatym sa v kuloároch šírili reči, že Banskobystričania to Trenčanom pustia. Ich kapitán Tomáš Surový to však po zápase ostro vylúčil. „Počul som všelijaké reči, ale prosím, neurážajte mňa ani moje mužstvo. Pokiaľ som kapitán, neexistuje, aby sa čosi také stalo,“ cituje jeho vyjadrenia hokejportal.net.

Ani ostrieľaný obranca Starosta predzápasovým šumom neprikladá váhu. „Už dávnejšie sme si povedali, že nemáme, čo stratiť a musíme sa pozerať len na seba. Pokúsiť sa zdolať každého súpera. Reči boli aj po zápase Nových Zámkov s Nitrou (8:1, pozn.). Nesmieme myslieť na to, ako bude hrať náš súper v boji o play off a rovnako to podľa mňa berú aj v Nových Zámkoch. Ešte nás čakajú dve kolá a stať sa môže čokoľvek. Predpokladám, že rozbehnuté Zámky si poradia s Martinom, preto aj my musíme zvládnuť duel v Liptovskom Mikuláši,“ tvrdí odhodlane.

V Slovane tuho bojoval o play off už od polovice decembra, no Bratislavčania to napriek výraznému zlepšeniu nedokázali. Teraz verí, že bude úspešný aspoň s Duklou. „Aj s Ďalšími chalanmi zo Slovana sme sem prišli pomôcť a dostávame dostatočný priestor na ľade. Chceme ukázať, že Dukla patrí do osmičky. V Trenčíne vlastne pokračujeme v tom istom, čo sme zažili v Bratislave. Osobne mi to však vyhovuje. Hrá sa mi lepšie, keď je mužstvo pod určitým tlakom. Práve vtedy sa najlepšie ukáže sila kolektívu,“ dodáva Starosta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Tipsport extraliga #Tomáš Starosta