Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nováčika ťahá Rus. So spoluhráčmi sa nedohovorí

V lete mali smelé plány a vysoké ambície. Chceli sa držať vo vrchnej polovici tipsportligovej tabuľky a v play off postúpiť do semifinále. Momentálne ich však uspokojí aj ôsma priečka, ktorá ich posunie do vyraďovacích bojov a vďaka ktorej sa vyhnú play out.

27.02.2017 15:12
Milan Kytnár Foto: ,
Milan Kytnár.
debata

Hokejisti Nových Zámkov sú síce momentálne v dobrej východiskovej pozícii, ale o osmičku musia ešte aj tak tuho zabojovať. Päť kôl pred koncom základnej časti majú oproti deviatemu Trenčínu päť bodov k dobru. Posledný Liptovský Mikuláš stráca na Novozámčanov ešte o tri body viac.

„Vzhľadom na doterajší priebeh sezóny sme sa dostali do dobrej pozície. Máme to vo vlastných rukách a pokúsime sa to využiť. Ideálne by bolo, keby sme mali istotu play off už pred posledným zápasom, odohráme ho v Trenčíne. Stále sa však hrá o 15 bodov, a tak sa môže stať čokoľvek,“ hovorí kapitán nováčika Milan Kytnár.

Z hry o ôsmu priečku neodpisuje ani Liptovský Mikuláš. „Musíme sa pozerať na seba a zbierať body. Pre nás sa play off začalo už pred dvoma-troma týždňami. Dovtedy to veru nebolo ideálne. Predstavy vedenia klubu aj naše boli pred sezónou úplne iné. Teraz potrebujeme dotiahnuť do úspešného konca, čo sme rozbehli. Uvidíme, čo sa bude diať v play off,“ tvrdí.

Nové Zámky síce v nedeľu prehrali v Košiciach jednoznačne 1:5, ale ani to nenarušilo dobrú náladu v kabíne. „Z Košíc sa body príliš nevozia. Ani nám to tam príliš nevyšlo, no predtým sme ťahali veľmi dobrú šnúru. Bodovali sme v siedmich z desiatich zápasov, čo je výborná bilancia. Vďaka tomu sme v tabuľke trošku vyššie,“ naznačuje Kytnár.

Novozámčania predtým potešili vlastných divákov v piatok, keď nečakane rozstrieľali majstrovskú Nitru 8:1. „V tíme panuje dobrá atmosféra, nový tréner Štefan Mikeš dodal tímu potrebný impulz. Jednotlivé formácie sa zohrali a v spomínaných desiatich zápasoch sa to ukazovalo aj na výsledkoch. Obrovskú zásluhu na víťazstvách má brankár Lundström, chytá výborne,“ tvrdí hráč, ktorý v Edmontone v jednom zápase okúsil aj NHL.

V klube našli vo februári konečne aj dlho hľadaného strelca. Stal sa ním 23-ročný ruský krídelník Stanislav Kučkin, do Nových Zámkov prišiel z Buranu Voronež z druhej najvyššej ruskej súťaže.

„Stanislav je šikovný mladý hráč, silný na puku, veľmi dobre korčuľuje. Sadol mu útok, strelecky sa rozbehol a uľahčil tak situáciu celému mužstvu. Škoda len, že neprišiel skôr,“ usmieva sa Kytnár.

Kučkin nastrieľal v piatich zápasoch päť gólov a pridal štyri asistencie. „Už po prvom tréningu sme si povedali, že má šikovné ruky a mal by byť pre nás vhodnou posilou. Nehovorí síce po anglicky a z nášho kádra vie len pár chlapcov po rusky – komunikujú s ním najmä Hujsa a Jano Chovan – ale vďaka svojim hokejovým schopnostiam nemal problém zapadnúť do mužstva,“ dodáva Kytnár.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Kytnár #HC Mikron Nové Zámky