Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V play off sa nebojíme nikoho, znie z Popradu

Prehrali päť zápasov za sebou. Veria však, že negatívnu sériu zlomia už v piatok v tradičnom východniarskom derby s Košicami.

15.02.2017 18:32
HK Poprad Foto: ,
Sprava: Vladislav Fokin z HK Poprad a Radoslav Macík z HK Nitra počas hokejového zápasu 45. kola Tipsport ligy medzi HK Poprad – HK Nitra.
debata

Hokejisti Popradu podľahli v utorok úradujúcemu majstrovi z Nitry doma 1:3. Mohli aj vyšším rozdielom, ale vo veľmi dobrom svetle sa ukázala ruská posila – brankár Vladimír Fokin, ktorý vystriedal po prvej tretine Šúreka.

"Nezachytili sme začiatok, inkasovali lacný prvý gól a od druhej tretiny sme už len dobiehali dvojgólové manko. Po mojom góle som mohol aj vyrovnať, ale nevyšlo to. Tentoraz sme však strácali veľa pukov v strednom pásme, púšťali súpera do častých prečíslení a množstva gólových šancí. Sami sme hrali zle. Pozitívum bolo len to, že sme takmer 58 minút vydržali bez vylúčenia,“ hodnotí duel strelec jediného gólu Matúš Paločko.

Dvadsaťšesťročný krídelník pochválil výkon Fokina. Pozdáva sa mu, ako sa mužstvo v závere prestupového obdobia posilnilo v defenzíve. Podtatranci získali aj obrancov Ibragimova a Davydova, hráčov z KHL.

"Budú prínosom. Majú iné skúsenosti ako my, čo sme hrávali len v domácej súťaži. Tréner Ozimák pôsobil v Rusku, má prehľad o ich kvalitách i dobré kontakty,“ naznačuje Paločko. V Poprade si hráči uvedomujú, že v ostatných zápasoch zľavili z vysoko nastavenej latky výkonnosti v novom roku.

"Vypúšťame akoby niektoré momenty, máme menej zblokovaných striel či zrážok pri mantineloch. Musíme sa vrátiť k tomu, čo nám pomáhalo víťaziť. Ideálne už v piatok s Košicami. Azda príde plný dom a potešíme fanúšikov. V utorok si aj zapískali,“ hovorí Paločko.

Popradčania sa po zlom začiatku sezóny vytiahli aj na piate miesto. Momentálne sú na siedmom, na dvojicu Martin, Zvolen strácajú zhodne tri body. "Nechceme sa pozerať dopredu. Radšej myslíme len na najbližší duel a v ňom sa vždy snažíme získať tri body. Veríme, že skončíme v základnej časti do piatej priečky,“ tvrdí.

Aby sa v play off vyhli trojici Banská Bystrica, Nitra, Košice? "Ak budeme v päťke, mali by sme asi naraziť na Žilinu, ale v play off je to jedno. Začína sa nová súťaž. Tam môže uspieť každý s každým. V sezóne sme už vyhrali s každým súperom. Máme dobré mužstvo aj kolektív, nemáme sa čo báť nikoho,“ dodáva sebavedomo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad