Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jednotkou draftu do Zápasu hviezd Tipsport je Arne Kroták

Jednotkou sobotňajšieho draftu nominovaných hráčov do Zápasu hviezd hokejovej Tipsport ligy sa stal skúsený útočník Arne Kroták.

28.01.2017 20:06 , aktualizované: 20:27
Arne Kroták Foto: ,
Arne Kroták z HK Poprad.
debata

Vybral si ho Miroslav Šatan do svojho tímu, ktorý neskôr získal aj druhého fanúšikmi zvoleného kapitána Ladislava Nagya a jedného zo spomenutých hokejistov musel vymeniť. Voľba padla na Krotáka, ktorého tak získal do svojho výberu Peter Bondra. Na tréneroch tímov sa obaja manažéri dohodli vopred – tím Petra Bondru povedie Vladimír Országh a výber Miroslava Šatana zasa Rostislav Čada.

„S draftom som veľmi spokojný. Či som mal šťastnú ruku, uvidíme až v nedeľu. Samozrejme, nemám o všetkých hráčoch úplne presný prehľad, pretože mnoho z nich som tento rok vôbec nevidel hrať. Informácie mám skôr sprostredkovane od niekoho, alebo z internetu,“ povedal prvé postrehy po skončení draftu Miroslav Šatan, ktorému Peter Bondra nechal ako hosťovi právo úvodného výberu.

Šatanova voľba padla na popradského kapitána Arneho Krotáka, ktorý sa vo veku 44 rokov stal aj symbolicky draftovou jednotkou Zápasu hviezd. „Trošku ma to prekvapilo, ale keď som tu sedel a rozmýšľal nad tým, tak som najstarším hráčom Tipsport ligy. Myslím si, že manažéri sa nado mnou zľutovali a hovorili, že na sklonku kariéry si to Arne zaslúži,“ s úsmevom zhodnotil Kroták, ktorého však napokon ulovil ako svojho kapitána po výmene za Jozefa Stümpela Peter Bondra.

Podobne lišiacky kúsok zopakoval po Šatanovi aj Bondra, ktorý si zasa do svojho tímu zlanáril oboch brankárov. Miroslav Šatan mu ponúkol za Jasona Bacashihuu až dvoch hráčov – Tomáša Surového a Štěpána Novotného. „Ja som dosiahol, čo som chcel dosiahnuť. Chcel som mať v mužstve Popradčanov a mám ich. Miro ma trošku prekvapil, že si zobral dvoch kapitánov. Arneho Krotáka mi šibalsky vzal v prvom kole, ale potom mi ho vrátil. Ja som sa mu chcel nejako revanšovať, tak som získal dvoch brankárov,“ v dobrej nálade hovoril Peter Bondra.

Posledný výber draftu patril Petrovi Bondrovi. Ten si ako čerešničku na torte nechal svojho dobrého kamaráta Radoslava Suchého. „Som rád, že som napokon do tímu dostal aj Rada Suchého, hoci to bolo ťažké,“ vtipkoval Bondra a pokračoval: „Radko mi vyviedol menšiu šarapatu na sociálnej sieti, kde mi nechal nie najlepší odkaz, tak ja som sa mu chcel takto pomstiť. Ale nie, my sa takto často doberáme, sme dobrí kamaráti, takže viem, že Radko to vzal s humorom a chápe to.“

Po záverečnom výbere mal Bondrov tím o jedného hráča viac, to však v samotnom dueli už nemusí byť realitou. „To je v poriadku. Máme nejaké informácie a ešte sa možno počas večera niečo zmení. Ešte pred zápasom budú nové správy, v dueli by mal byť počet hráčov na oboch stranách určite vyrovnaný,“ tajnostkársky dodal Miroslav Šatan, ktorému momentálne chýba jeden hokejista.

Draft hráčov do jednotlivých výberov v Zápase hviezd Tipsport ligy 2017:

Tím Bondra
Brankár: Lars Volden (HK Dukla Trenčín)
Obrancovia: Jameson Milam, Branislav Mezei (obaja HK Nitra), Radoslav Suchý (HK Poprad)
Útočníci: Arne Kroták, Marek Zagrapan (obaja HK Poprad), Marek Slovák, Michal Krištof (obaja HK Nitra), Fredrik Sandgren (HC Nové Zámky), Marcel Hossa (HK Dukla Trenčín), Pavel Klhůfek (HKM Zvolen), Marek Hovorka (MsHK Žilina), Patrik Koyš, Radomír Heizer (obaja MHC Martin), Tomáš Surový (HC '05 iClinic Banská Bystrica)
Tréner: Vladimír Országh (HC '05 iClinic Banská Bystrica)

Tím Šatan
Brankár: Jason Bacashihua (HC '05 iClinic Banská Bystrica)
Obrancovia: Mathew Maione (HC ’05 iClinic Banská Bystrica), Jake Cardwell (HC Nové Zámky), Martin Dudáš (HC Košice), Daniel Brejčák (MsHK Žilina)
Útočníci: Jozef Stümpel, Matúš Sukeľ (obaja MHK 32 Liptovský Mikuláš), Ladislav Nagy, Jiří Bicek (obaja HC Košice), Radovan Puliš (HKM Zvolen), Jordan Hickmott, Dávid Buc (obaja HC '05 iClinic Banská Bystrica), Oliver Pataky, Marek Hecl (obaja HK Orange 20), Štěpán Novotný (MsHK Žilina)
Tréner: Rostislav Čada (HC Košice)

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Bondra #Miroslav Šatan #All Star víkend Tipsport Ligy 2017